Flere vil være kaninavlere

Avl af økologiske kaniner er ved at blive et nyt erhverv i Danmark.

Danske øko-kaniner skal på restauranternes menukort i stedet for importerede fra udlandet. (Foto: Anna E. Nørgaard)

I april åbnede NaturErhvervsstyrelsen mulighed for, at man kan blive godkendt som økologisk kaninavler.

Og det er foreløbig en håndfuld blevet.

En af dem er Anna Nørgaard fra Nørlev ved Hjørring, som har store forventninger til produktionen.

- Vi regner med, at det med tiden bliver vores hovedindtægtskilde, siger hun til DR Nordjylland.

Kaninavl har fået ekstra opmærksomhed efter de seneste afsnit af TV2-serien Badehotellet, og chefkonsulent Lars Holdensen fra Fødevarer og Landbrug venter, at der kommer en del flere økologiske kaninavlere til i løbet af i år.

I diskussionen om medicinrester og bakterier i fødevarer, som vi sætter til livs, har økologisk kaninkød en fordel.

- Kaniner er sygdomsfri i forhold til mange andre dyr, og har derfor ikke brug for medicin. De lever bare udenfor og spiser det de finder og vi fodrer med, siger Anna Nørgaard.

I dag importerer vi især spisekaniner fra Kina og Frankrig, men for år tilbage var kaninavl en indbringende sideproduktion hos mange landmænd.

/ DR Nyheder

Facebook
Twitter