Flypendlere hurtigere gennem check-in

Københavns Lufthavn vil med en række initiativer forbedre rejseoplevelsen for indenrigsrejsende.

Højst 15 minutter i kø for indenrigsrejsende lover Københavns Lufthavn. (© Københavns Lufthavne)

I marts måned sidste år lukkede Københavns Lufthavn for deres indenrigsterminal, så passagerer fra eksempelvis Aalborg, Karup og Billund måtte gennem samme sikkerhedskontrol, som dem der rejser udenlands.

Det skabte stor utilfredshed for de mennesker, der dagligt eller regelmæssigt rejser på de strækninger. Nu tager lufthavnen nye skridt for at gøre hverdagen lettere for netop den gruppe.

Fremover kan pendlerene som hovedregel forvente mindre end fem minutter og maksimalt 15 minutter i sikkerhedskontrollen i en mindre del af tilfældene.

Det lover administrerende direktør for lufthavnen, Thomas Woldbye.

- Vi skulle gerne undgå kø. Når den så er der, giver vi pendlerne den forudsigelighed, som de har efterspurgt, siger han.

Hop køen over

Det er blandt andet ekstra 20 mand i sikkerhedskontrollen og et digitalt pendlerkort, der skal gøre det hurtigere og nemmere for pendlerne at komme igennem lufthavnen.

- Det er en af de vigtige ting. Det giver pendlerne en meget stor fordel i og med, at man kan komme uden om den kø, der kan opstå inden securityområdet.

Københavns Lufthavn har løbende arbejdet på at forbedre rejseoplevelsen ved at sikre, at flyene til andre danske destinationer afgår fra de samme gates hver gang.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.