Fødeafdeling: Vi er allerede begyndt at bruge pengene

På fødeafdelingen hos Aalborg Universitetshospital, er man allerede begyndt at bruge af en pulje af pengene, som måske trækkes tilbage.

På fødeafdelingen på Aalborg Universitetshospital er man allerede nu begyndt at bruge af en pulje penge, som nu kan blive trukket tilbage af regeringen. (© COLOURBOX)

250 millioner kroner. Så mange ekstra penge afsatte den tidligere regering til landets fødeafdelinger for at forbedre forholdene rundt om i landet.

De 35 millioner af det samlede beløb skulle være på finansloven for 2015, men nu ser det ud til, at den nuværende regering har sløjfet puljen.

På fødeafdelingen i Aalborg har man søgt 2,6 millioner kroner fra puljen i år, og de penge er man allerede begyndt at bruge af.

Er begyndt at bruge pengene

Ifølge chefjordemoder Lisbeth Hammer har man været nødsaget til allerede nu at begynde at bruge pengene.

- Vi har været udfordret, og derfor har vi brugt nogle af pengene hen over sommeren til at ansætte vikarer, så vi kunne opretholde et ordentligt vagtberedskab, siger hun.

Pengene er ifølge Lisbeth Hammer vigtige, for uden dem kan man ikke garantere, at der er en jordemoder tilstede ved hver fødsel.

Budgettet kan ikke gå op

Hvis pengene fjernes, bliver det en stor udfordring at få budgettet til at hænge sammen.

- Budgettet kan ikke komme til at gå op. Så på fødselsområdet vil vi komme ud med et underskud, for vi kan ikke undvære de ekstra jordmødre. Lige nu og her er der ikke en løsning på problemet. Mit håb er, at regionen kan give os en ekstra bevillig, siger Lisbeth Hammer.

Det er endnu ikke officielt kommet frem, om regeringen har rullet puljen tilbage, som det fremgår af et lækket udkast til økonomiaftalen med regionerne.