Før fodboldturnering i Nordjylland: Amerikanske forældre spørger til sikkerheden

Nogle udenlandske forældre er usikre på, om det er sikkert at sende deres børn til fodboldstævne i Nordjylland.

CupNo1 i Frederikshavn har i alt 3.800 spillere med i år. Her er det talsmand Ronni Knudsen. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Terrorangreb i Bruxelles og Paris har fået bekymrede udenlandske forældre til at spørge til sikkerheden i Nordjylland før et børne- og ungdomsfodboldstævne.

Det oplever man i Frederikshavn, hvor fodboldhold fra 21 lande deltager i et af landets største fodboldstævner, CupNo1. Her har man fået henvendelser fra mellem otte og ti forældrepar, der vil have vished for, at sikkerhedsforholdene er i orden, oplyser leder af stævnet Ronni Knudsen.

- Det er hovedsageligt amerikanere, der ser lidt spøgelser, hvis man kan sige det sådan. De følger med i, hvad der sker i Europa og vil gerne have lidt informationer omkring sikkerheden, siger han til DR Nordjylland.

Ronni Knudsen har arbejdet fuldtid med CupNo1 i de seneste tre år, men han har ikke tidligere haft henvendelser om sikkerhed.

Han udsteder ingen garantier og råder forældrene til at følge de generelle vejledninger fra Udenrigsministeriet. Antallet af amerikanske hold, der deltager i CupNo1, er dog steget siden sidste år. I 2015 deltog 13 amerikanske hold, i år deltager 27 hold fra USA.

I alt deltager 3800 fodboldspillere i fodboldturneringen.

Om to uger går den allerstørste sommerturnering i Danmarks i gang, nemlig Dana Cup i Hjørring.

Her har man modsat stævnet i Frederikshavn endnu ikke haft bekymrede forældre eller andre i røret, siger Fortuna Hjørrings formand Jette Andersen.

- Men ingen tvivl om, at sikkerheden er øget. Det tager politiet sig af, siger hun.