Første erstatning til samlever i asbestsag

En 70-årig kvinde fra Aalborg er nu tilkendt erstatning som følge af sin mands arbejde på Dansk Eternit Fabrik i Aalborg.

Karen Jensens mand havde arbejde på Dansk Eternit Fabrik i Aalborg. Produktionen på stedet lukkede i 2004. (Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland (Arkivfoto))

70-årige Karen Jensen fra Aalborg er som den første samlever blevet tilkendt en en særlig økonomisk kompensation på 170.000 kroner i forbindelse med eternitsagen i Aalborg.

Det skriver fagbladet 3F.

Karen Jensen har ved at vaske sin mands arbejdstøj fået lungehindekraft, fordi manden har båret det farlige asbeststøv med hjem fra sit arbejde på Dansk Eternit Fabrik.

Benny Vinther Jensen, formand for industrigruppen i 3F Aalborg, Benny Vinther Jensen glæder sig over erstatningen, der kommer fra en særlig fond på 10 millioner kroner, som er afsat via en satspuljeaftale.

- Man kan i hvert fald sige, at det var rigtigt at oprette en fond, så man har haft mulighed for at søge. Selvom det er en uhyggelig situationen, er det jo positivt, at den første nu har fået tilkendt erstatning, siger han.

I aftes blev der netop holdt informationsmøde om mulighederne for erstatning som samlever til asbestarbejderne, og med den første tilkendelse forventer Benny Vinther Jensen, at flere vil søge om kompensation.

- Der er ingen tvivl om, at der vil komme henvendelser, og der er faktisk allerede kommet en her til morgen. Det giver altid et skub, når den første bliver tilkendt erstatning, og at det bliver offentligt, som det er nu.

Allerede da Karen Jensen blev syg, søgte hun om at få en arbejdsskadeerstatning via Arbejdsskadestyrelsen, men fik afslag. Via 3F Aalborg klagede hun over afslaget, men uden held.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.