Folketingsmedlem melder Radio24syv til politiet efter aprilsnar

Karakter på kanalen udgav sig for at være betjent og løj om dødsfald.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i studiet med sin faste makker Rasmus Bruun. (Foto: © Joachim Adrian, Scanpix)

Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Pia Adelsteen har anmeldt Radio24syv til politiet.

- Det har jeg gjort her til formiddag, siger hun.

Det sker efter et opkald fra radioprogrammet Den Korte Radioavis den første april, hvor den fiktive vært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm udgav sig for at være politibetjent.

Over telefonen fortalte hun, at en lastbil var kørt ind gennem bodegaen A’porta i Mariager, som ejes af Pia Adelsteen og hendes mand Kim Christiansen, der også er transportordfører for partiet, og at en person var død.

Aprilsnaren var ment som en joke i forløbet om omfartsvejen ved Mariager, hvor det er omdiskuteret, hvor meget trafik, der er gennem byen, og om en omfartsvej i det hele taget er nødvendig.

Radio24syv har efterfølgende undskyldt episoden.

Pia Adelsteen finder dog joken usædvanlig grov, og da man ifølge loven ikke må udgive sig for at være betjent, har hun politianmeldt kanalen.

- Jeg har i de sidste to dage været afsindigt rystet, det må jeg sige. Der farer mange ting igennem hovedet på en, når man bliver ringet op af det, man tror, der er politiet og får at vide, at der er sket et dødsfald, siger hun.

'Det her skal stoppes'

Indslaget varede omkring et minut og blev afsluttet med, at der blev råbt aprilsnar ind i røret.

- Den gode nyhed er, at det var hende den hysteriske, der ikke ville arbejde, fordi hun ikke fik løn under sygdom, lød det kort, inden joken blev afsløret.

Pia Adelsteen nåede dog at tænke, at det var alvorligt ment og troede først, at dødsfaldet havde ramt hendes familie.

- Jeg synes, det var ganske ubehageligt, og jeg synes ikke, man som radiostation, journalister og redaktører skal slippe om det ved at lægge sig fladt ned og sende en buket blomster. Det her skal stoppes, siger hun.

- Det skal være sådan, at man som borger eller politiker har tillid til, at hvis nogen ringer og siger, at det er politiet, så rent faktisk også er politiet.

Sygt og ondskabsfuldt

Det var jo første april, og i forhold til al den snak der har været om omfartsvejen og dig og Kim Christiansens ejerskab til A’porta – kan du så ikke godt se, at det på en eller anden måde har en satirisk værdi?

- Overhovedet ikke. Det må jeg sige.

- Min mand troede, at man ringede for at fortælle, at min mor, der er meget syg, var død, fordi han kunne se, at alt blodet forlod mit ansigt. Det første jeg selv tænkte på, da jeg fik at vide, at det var fra Nordjyllands Politi, var min datter, svigersøn og tre børnebørn, der bor tæt på os og måske kunne være kørt galt.

- Da de siger, at det er en lastbil, der er kørt ind gennem A’porta, har jeg allerede de her tusinde ting inde i hovedet og er overbevist om, at det er politiet, der ringer til mig. Så kan det godt være, at folk udefra synes, man er naiv, og at man skal huske, at det er første april – men det var slet ikke inde i mine tanker. Jeg synes, det var sygt og ondskabsfuldt, det der foregik.

Det var en dum fejl

På Radio24syv har man ikke yderligere kommentarer til sagen, end den undskyldning man allerede har givet.

Det siger direktør Jørgen Ramskov.

- Vi har på radioen begået en fejl, en stor fejl, en dum fejl, og det har vi undskyldt mundtligt og skriftligt over for Pia Adelsteen og Kim Christiansen, og vi kan ligesom ikke gøre mere. Når man begår fejl, må man undskylde. Det har vi gjort, og hvad Pia og Kim vil gøre fremover, er deres beslutning. Det kan jeg ikke rigtigt sige noget til.

Det er komikeren Frederik Cilius, der gemmer sig bag Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Også han har sendt en personlig undskyldning til Pia Adelsteen.