Forældre fravælger i stigende grad kommuneskolen

Hvert sjette 0.klasses elev i Danmark går i dag på en privatskole.

Ifølge formanden for Danmarks Private Skoler er forældre i dag meget optagede af, hvilke værdier børnenes skole står for. (Foto: ARKIVFOTO © dr)

Forældre vender i stigende grad ryggen til den kommunale folkeskole og sender børnene på privatskole.

Nye tal fra Aalborg Kommune viser, at 11,2 procent af kommunens 0. klasses-børn er skrevet ind på en privatskole til det kommende skoleår, hvilket er to procentpoint flere end for tre år siden, mens antallet af 5- og 6-årige er dels faldet og stabilt.

Tendensen med flere indskrivninger i privatskoler er den samme på landsplan, viser tal fra Undervisningsministeriet.

En af dem, der har valgt folkeskolen fra, er Veronica Botin. Hun betaler hver måned 2.300 kroner for, at hendes datter kan gå i 0. klasse på privatskolen Sct. Mariæ i Aalborg. Det er alle pengene værd, mener hun.

- Der er et stort fællesskab på skolen og samtidig også plads til hvert enkelt individ. Og så er der tid til hver elev, siger moderen.

Veronica Botin er langt fra alene om at vælge den kommunale folkeskole fra. Hver sjette 0. klasses elev i Danmark går i dag på en privatskole, og interessen fortsætter med at stige, fornemmer Karsten Suhr, formand for Foreningen Danmarks Private Skoler.

- Forældre i dag vil gerne have indflydelse og en gennemskuelighed i, hvad det er, skolen står for, siger formanden.

Han vurderer, at folkeskolereformen også har fået flere forældre til at vende blikket mod privatskolerne.

Andelen af 0. klasses børn, der i det nuværende skoleår går på en privatskole i Danmark, er 16,4 procent. Det er en stigning på knap fire procentpoint siden 2007.

Facebook
Twitter