Foreslår mærkningsordning for internet ved hussalg

Ejendomsmæglerne begejstrede for forslag fra Dansk Energi om at skilte med IT-muligheder

Ejendomsmæglerne siger, at det sælger huse og boliger at have gode IT-forbindelser. Derfor er det en god ide at indføre en mærkningsordning for internetstandarden (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Hakkende Netflix eller en død e-mail på grund af dårligt internet.

Det kan skræmme boligkøberne.

Derfor foreslår interesseorganisationen for energiselskaber, Dansk Energi, at der bliver indført en mærkningsordning hos ejendomsmæglerne.

Den skal fortælle, hvilket slags internet, der findes eller mangler i dit nye hus, siger Thomas Woldiderrich, der branchechef for telepolitik hos Dansk Energi.

- Vi ser rask væk skiltning med afstand til legepladser, offentlig transport og indkøbsmuligheder. Men bredbånd, som en digital infrastruktur i drømmeboligen, er i høj grad også et salgsparameter, siger han.

Ejendomsmæglerne er vilde med ideen

Claus Eskildsen er medindehaver af Nybolig i Pandrup og synes godt om ideen.

- Jeg er faktisk træt af, at jeg ikke selv har fået den. Det er jo endnu et signal til køberne om, at her er der mulighed for at få eksempelvis fibernet ind, hvis det er det, man har det lokale sted, siger han.

Med på ideen er også Claus Pedersen, der er næstformand i den nordjyske kreds i Dansk Ejendomsmæglerforening.

I en undersøgelse fra Dansk Energi svarer 57 procent af nordjyderne, at de spørger ind til internetforbindelsen, når de køber hus.

Halvdelen mener, at ejendomsmægleren bør have en mærkningsordning.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.