Formand holder fast: Trampoliner skal væk

Boligforening mener, at forbud mod trampoliner er vejen til et godt naboskab.

Poul Jacobsen siger at forbudet mod trampoliner kommer, fordi børnefamilier ikke tager hensyn til naboerne. (Foto: DR Nordjylland)

Kritikken er haglet ned over formanden for Boligforeningen af 1944 i Nordjylland, fordi bestyrelsen i enighed har besluttet at forbyde trampoliner i foreningens lejemål.

Men det påvirker ikke organisationsformand Poul Jacobsen. Han synes ikke, der er tale om nogen drastisk beslutning men en nødvendighed for et godt naboskab.

- I dag er der 13 trampoliner stillet op i de 200 af vores lejemål, der har haver. Om et år er der måske 30, der har en trampolin.Det, man glemmer, er, at vores haver er meget, meget små. Det vil sige, at trampolinen altid vil stå op ad hækken mod naboen. Så har man for det første støjen og for det andet indsynet fra dem, der hopper på trampolinen.

Hvor mange klager har I egentlig fået?

- Vi har fået en del klager - nærmere kommer vi det ikke. Og så er vi jo tvunget til at reagere og få det stoppet, inden flere køber en trampolin. Der står i vores regler, at legeredskaber ikke må henstilles til gene for naboerne. Vi er enige om i bestyrelsen, at vi kompenserer for allerede indkøbte trampoliner. Hvis de kommer og viser kvitteringen, så får de pengene af os. Der er ikke nogen, der kommer til at lide et økonomisk tab.

Man er kun fælles om hækken

Kunne man ikke have snakket sig frem til en løsning?

- Nej, det tror jeg ikke. Fru Jensen, der bor ved siden af en nabo med trampolin, tør ikke klage. Man snakker ikke så meget sammen mere. Det eneste, man har fælles, det er hækken. Det er jo også curling-forældre, der har dem. Jeg har ikke noget imod børn - og mine børnebørn har da også trampoliner. Men det er i villahaver. Det er en helt anden situation.

Hvad bliver det næste, man ikke må?

- Der var en, der havde høns. Det blev der klaget over og så fik vedkommende besked på at fjerne dem. Hvilket skete.

Nogle af beboerne er kede af, at I skrider direkte til et forbud. De vidste ikke, at trampolinerne var et problem?

- Jamen, det er vi nødt til, når vi får skriftlige klager over dem. Men hvis enkelte afdelinger vil beholde dem alligevel, så er lejerne velkomne til at indsamle underskrifter nok til at indkalde afdelingsbestyrelsen til et ekstraordinært møde (25 procent af lejerne i afdelingen skal skrive under, red.), hvor man kan beslutte at tillade trampolinerne i deres afdeling. Jeg vil gerne skrive under på, at et sådant møde skal afholdes i min egen afdeling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk