Forpagtere fastholder: Sprinkler på Svinkløv gav ingen mening

Det gamle badehotel havde hverken installeret sprinkleranlæg eller automatisk brandalarm, da det nedbrændte forrige mandag.

Kenneth og Louise-Toft Hansen overtog forpagteransvaret på Svinkløv Badehotel sidste år. (Foto: Christine Nørgaard DR Nordjylland)

Det gav ikke nogen mening at lave sprinkleranlæg i Svinkløv Badehotel. Sådan lyder det fra både den tidligere og de nuværende forpagtere.

Det 90 år gamle hotel brændte ned til grunden for godt en uge siden. Bygningen havde hverken installeret sprinkleranlæg, automatisk brandalarm eller indført døgnvagt.

- Et sprinkleranlæg var selvfølgelig i mine tanker, men det var jo et gammelt hus, og det ville praktisk talt være umuligt at installere et sprinkleranlæg i det hus uden at rive det ned, mener Lise Emborg, der i 22 år forpagtede hotellet ved Jammerbugten.

Debatten kommer efter, at en brandekspert har udtalt, at et springeranlæg kunne have reddet hotellet.

Siden 2015 har Louise og Kenneth Toft-Hansen forpagtet Svinkløv Badehotel, og her har sprinkleranlæg ikke været inde i overvejelserne.

- Hvis man skal lytte til nogle af eksperterne, så siger de jo, at sprinkleranlæg ikke kan hjælpe ude i vægge og den slags, som er i forbindelse med træhus, siger Kenneth Toft-Hansen.

Alle lovkrav til brandsikkerhed var overholdt på det tidligere Svinkløv Badehotel.

Louise og Kenneth Toft-Hansen fortsætter som forpagtere på det nye Svinkløv Badehotel, der skal være genopbygget til foråret 2018.