Fra D’Angleterre til fodboldkøkken: "Den skaldede kok" vil have fred i Vendsyssel

Carsten Olsen, der er kendt som "den skaldede kok", har droppet fine restauranter og skal nu sørge for kosten til nordjyske fodboldtalenter

Carsten Olsen har lavet mad mange steder. På Hotel D'angleterre, i sin egen restaurant i Tivoli og sågar i tv-studier, hvor "Den skaldede kok" har været flittig gæst gennem mange år.

Men fremover bliver det især nordjyske fodboldspillere, der får gavn af Carsten Olsens evner i køkkenet, når han starter som køkkenchef på fodboldcenteret Dana Cup Academy i Hjørring

- Der har været fart på de sidste mange, mange år. Så da chancen bød sig, og min lille kone sagde ja, så skyndte jeg mig at pakke kufferten, fortæller han i køkkenet i Hjørring.

Ud over at restaurantgæster er skiftet ud med fodboldspillere er Helsingør altså også blevet skiftet ud med den lille by Bindslev, som han har haft et godt øje til i et par år.

- Jeg har brug for fred fra et hektisk liv. Og jeg har altid godt kunnet lide det nordjyske, så jeg har plaget min kone, og nu passede det så, fortæller Carsten Olsen, der blandt andet skruede ned for sine aktiviteter efter et sygdomsforløb over flere år, der blandt andet bød på en blodprop i hjertet, og som i flere omgange var tæt på at koste ham livet.

- Det er ikke katalysatoren på flytningen, at jeg har været syg, men det betyder noget for, at jeg har valgt at flytte 550 kilometer væk fra hvor jeg boede før. Det er klart, at når man har været helt derude, så er jeg begyndt at værdsætte nogle andre ting, end jeg har gjort tidligere, fortæller kokken.

Og tilværelsen i Bindslev er anderledes, har han hurtigt mærket.

- Folk går nede på gaden og siger "deroppe! Det er der, han bor". Det er fandeme mærkeligt. Det er det altså, fortæller han.

God mad er pisse usundt

Den professionelle del af hans liv bliver også noget anderledes, når det pludselig er fodbold piger, han skal lave mad til på Dana Cup Academy, der er et talentudviklingscenter ejet af kvindefodboldklubben Fortuna Hjørring.

- Jeg er jo vant til at lave god mad, og god mad, der er jo som regel noget, der pisse usundt. Så det bliver da lidt af en udfordring, siger Carsten Olsen.

- Det er noget, jeg bliver nødt til at sætte mig ind i. Jeg har da et indblik i,hvordan det skal være. Men det handler jo meget om, hvordan de unge mennesker træner, og det må jeg jo sætte mig ind i, siger han.

Øverst på ranglisten

Selvom nogle ville sige, at køkkenet i Hjørring er lidt mere ydmyge rammer end Tivoli eller et Tv-køkken, er Carsten Olsen godt tilfreds med opgaven, der udover den daglige madlavning til fodboldspillere også kommer til at bestå af at lave mad til catering. Han sætter det ikke lavere, end det han tidlige har lavet.

- Lige nu er det allerøverst på rangstien. Det er et job, jeg har søgt og været så heldig at få, fortæller han.

Om hans kost kan gøre noget godt for de fodboldspillere, der til hverdag kommer til at spise hans mad, er han dog ikke helt sikker på.

-Det er flovt at sige det, men jeg ikke noget som helst om fodbold, så jeg ved det faktisk ikke. Men det er nogle dygtige unge mennesker, så mon ikke det går, hvis jeg sørger for, at de ikke er for tunge i rumpetten, siger han.

Facebook
Twitter