Fremover skal du downloade SmitteStop-app for at komme ind på visse nordjyske barer

Skru ned for festen og giv færre kram, lød opfordringen på pressemøde i Aalborg.

Ny kampagne skal få flere unge til at downloade SmitteStop-appen, hvis de vil ind på barer i Jomfru Ane Gade, fortæller Henrik Foget Jensen, direktør for Zwei Grosse Bier Bar i Danmark, på et pressemøde i Aalborg. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Der plejer at være høje toner fra scenen og vilde dansetrin fra et fyldt dansegulv med unge mennesker.

Men på pressemødet i Studenterhuset i hjertet af Aalborg her til middag var det appeller og opfordrende ord, der kom ud ad højtalerne.

Nyeste tal viser, at 6 af regionens 11 kommuner nu er i den røde kategori og altså har over 20 smittede per 100.000 indbyggere, som er myndighedernes grænse.

Ingen adgang uden app

For at begrænse smitterisiko i nattelivet har man i Aalborgs festgade Jomfru Ane Gade allerede taget forskellige tiltag i brug og indgået et tæt samarbejde med politiet, fortæller Henrik Foget Jensen, direktør for Zwei Grosse Bier Bar i Danmark og repræsentant for barerne i Jomfru Ane Gade.

- Selvom vi er nogle af dem, der kan være lidt skyld i, at der er lidt for meget fest, så gør samarbejdet med politiet, at vi er rimelig gode til at styre det.

En ny kampagne skal huske de unge på at downloade myndighedernes SmitteStop-app, når de er i Jomfru Ane Gade, fortæller Henrik Foget Jensen:

- På nogle steder vil vi kræve, at man har appen for at komme ind. Og det kan være, at det bliver hele 'Gaden' (Jomfru Ane Gade, red.) på et tidspunkt.

Det gør arbejdet nemmere, hvis uheldet er ude, siger han og understreger behovet for, at nattelivet ikke lukker ned endnu engang:

- Vi skal sørge for, at de unge har det godt, og at vores samfund er sikkert. Og så skal vi selvfølgelig også sørge for, at vores erhverv overlever den her lange krise.

Skru ned for festen

Derfor er det vigtigt med en fælles indsats, var budskabet på pressemødet.

- Jeg kan sagtens forstå, at de unge mennesker gerne vil i byen og have det sjovt, det skal de også have lov til, sagde Jan Nielsen, direktør i Aalborg Kommune og som står i spidsen for Aalborg Kommunes kriseberedskab.

Men der er brug for, at noget bliver anderledes, og derfor har han en appel til alle unge i kommunen:

- Skru ned for festen, hold afstand, giv færre kram og gå sammen i mindre grupper.

For den opadgående kurve for antallet af smittede i Nordjylland har allerede fået konsekvenser for udsatte borgere. Blandt andet har Hjørring, Brønderslev og Aalborg kommuner lavet restriktioner på besøg af forskellig art.

Med til pressemødet var også Nordjyllands Politi, Aalborg Studentersamfund og Aalborg Cityforening.