Frivillige strømmer til for at hjælpe flygtninge på plads

Det kan være hjemmesyede bamser, gratis yoga-undervisning eller bare en kop kaffe. Vi hjælper i stort tal de flygtninge, der skal i gang med en ny tilværelse i Danmark.

Den frivillige hjælp kan være alt fra en bamse til børnene til gratis yoga-undervisning for de voksne flygtninge (arkivfoto) (Foto: Colourbox)

Hundredevis af frivillige strømmer til et nordjysk netværk, der hjælper flygtninge godt i gang med deres nye liv i Danmark. 

Tendensen ses over hele landet, siger Dansk Flygtningehjælp.

På få måneder gruppen er "Venligboerne" fra Hjørring vokset fra 10 til næsten 700 medlemmer.

Hjemmelavede bamser eller en kop kaffe

Og der kommer dagligt flere til.

- Det er jo eksploderet enormt her inden for de sidste par uger, lyder det fra medstifteren af gruppen Venligboerne, Merete Bonde Pilgaard.

Venligboerne er en Facebookgruppe, der samler folk, der har lyst til at gøre en forskel for flygtninge i kommunen. Hvad enten det handler om hjemmesyede bamser til børnene, gratis yoga-undervisning eller bare en kop kaffe.

Landsdækkende tendens

- Man bestemmer selv, hvor meget tid og energi man vil lægge i det. Der er nogle som har tid til at give en time om måneden og så er der nogen som giver den gas mange timer om ugen, siger Merete Bonde Pilgaard.

Den massive interesse for at gøre en forskel for flygtningene, er en tendens man ser flere steder i landet.

Det fortæller chefen for Dansk Flygtningehjælps Frivillignet, Lone Tinor-Centi.

Syrien vækker omsorgen i os

Særligt den ekstreme situation i Syrien vækker omsorgen i os.

- Vi tænker som mennesker, "kan jeg gøre noget for de mennesker, der kommer her". Fordi der bare kommer rigtig mange flere, end vi er vant til. Når vi er ude i ekstremer, så handler vi anderledes, siger Lone Tinor-Centi.

Venligboernes 700 medlemmer er i dag ikke kun personer fra Hjørring Kommune, men fra hele landet.