Giver du Emma fra 4.A et nap med? 141.000 børn samler skrald i naturen

I denne uge går skolebørn fra hele landet ud i naturen for at indsamle efterladt affald.

Det ligger i grøfter, skove og vandløb og forsvinder først om mange år, hvis ikke nogen gør en indsats for at få samlet det op.

I denne uge tager 141.000 børn fra hele landet affaldsposen under armen og går på jagt efter efterladte dåser, skodder og plastikemballage i naturen.

En af dem er Emma Randrup Andersen fra 4.A på Gug Skole nær Aalborg.

- Jeg synes, der ligger overraskende meget i forhold til, at der jo er skraldespande de fleste steder. Folk kunne godt tage at bruge dem lidt mere, siger hun.

På Gug Skole tager mere end 650 elever del i opgaven, og det kan måske få både børn og voksne til at tænke mere over, hvor vigtigt det er at få affaldet afleveret det rigtige sted, mener Emma Randrup Andersen.

- Når det har ligget her et stykke tid, bliver det også lidt ulækkert. Derfor synes jeg, det er godt at have handsker på, siger hun.

Sidste år lykkedes det at indsamle mere end 155.000 kilo skrald, men der er stadig masser at tage fat på for deltagerne i Affaldsindsamlingen, der har fundet sted siden 2005 og er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening.

De 141.000 børn, der i år deltager, er rekord, og på søndag kommer flere til, når ugen rundes af med en stor fælles indsamling for folk i alle aldre.

Men det passer godt, at lade børnene tage første skridt, mener lærer på Gug Skole Torben Mølgaard.

- Vi vil rigtig gerne være med til at sende et signal til omgivelserne her i Gug om, at de skal passe lidt bedre på naturen, og der er ikke nogen bedre rollemodeller end børnene, siger han.

Ud over at samle skraldet er børnene også med til at sortere det efterfølgende, så de forskellige materialer kan blive sendt på forbrændingen eller til genanvendelse.

Du kan læse mere om søndagens indsamling på affaldsindsamling.dk.

Facebook
Twitter