Gorm fejede bigballer væk fra stranden

Den selvetablerede kystsikring på Nørlev Strand var ikke nok til at stå imod stormen "Gorm". Nu er sommerhuse ved at tippe i.

Bigballerne ved Nørlev Strand ligger nu spredt langs vandet. (Foto: PRIVATFOTO)

Stormen Gorm har raset i nat, og det har givet store problemer for sommerhusejerne ved Nørlev Strand.

Her har man lagt halmballer ud som midlertidig kystsikring, men de er i nat blevet flyttet af stormen, fortæller talsmand for grundejerforeningen Nørlev Strand, Christian Hartmann.

- De ligger pænt samlet sammen i en klump. De er ikke gået i stykker, og de kan lægges på plads igen, men de ligger desværre ikke foran mit hus længere. De er skyllet hen ad stranden, siger han.

I samme ombæring har stormen og vandet fået gjort et godt indhug i kysten, og det har givet problemer for de sommerhuse, der ligger i yderste klitrække.

De er simpelthen ved at falde i vandet nu, fortæller Christian Hartmann, der selv har et sommerhus, der er meget tæt på at tippe i.

- Jeg stod lige her og kiggede på det for en halv times tid siden, og der gik bølgerne ind under sommerhuset. Hver eneste bølge, der rammer ind i klitkanten æder af den. Jeg er bange for at mit hus ikke holder længere, når højvandet kommer, sagde Christian Hartmann midt på eftermiddagen.

Sommerhusejerne ved Nørlev har ellers fået lov til at lave permanent kystsikring, men det er endnu ikke blevet etableret.