Gucci dropper pels: Nordjysk pelsavler undrer sig

Minkavler forstår ikke, hvorfor modehuse fravælger pels, når ny ordning vil sikre kvalitet.

Karsten Beltoft mener, at pels kan anses som bæredygtigt, da forbrugerne ikke bare smider en pels ud og køber en ny som med andet tøj. (© DR Nórdjylland)

- På ægte nordjysk, så lyder det rigtig træls!

Sådan siger minkavler og tidligere formand for minkavlere i Nordjylland, Karsten Beltoft.

Gucci meddelte tidligere i dag, at det snart er slut med ægte pels i deres kollektioner. Ændringen sker allerede, når forårs- og sommerkollektionen lander i 2018, og det er bæredygtighed og hensyn til dyrevelfærd, der er årsagen til modehusets kontroversielle skridt, oplyser Gucci selv.

Gucci melder sig dermed ind i klubben med flere andre modehuse som Hugo Boss, Armani og Calvin Klein, der alle allerede har bandlyst ægte pels.

Minkavler Karsten Beltoft er uforstående overfor udmeldingen fra Gucci. Det er han blandt andet fordi, at minkfarmere i hele Europa arbejder på, at sikre velfærd for dyrene.

Det gøres med Welfur-projektet, der blev indgået den 1 januar i år. Projektet har til formål at udarbejde og vurdere mink- og rævefarmes velfærd efter ens europæiske standarder. Målet er, at alle 4000 europæiske pelsdyrfarme i år 2020 skal være certificeret efter en Welfur-standard.

- Jeg synes, man skulle have ventet og set, hvordan Welfur-programmet var kommet i mål, for det, jeg hører, er, at det går rigtig godt. Danske mink har det i hvert fald rigtig godt, siger Karsten Beltoft, der frygter en nedgang i pelssalget.

- Nu er det selvfølgelig ikke dem (Gucci, red.), der styrer hele verden. Men det er ærgerligt, hvis det er nogle af dem, der er toneangivende, der hopper fra, siger han.

Gucci vil bortauktionere alle dets resterende pelsprodukter, og pengene fra auktionerne vil gå til organisationerne Humane Society International og LAV, der arbejder med dyrevelfærd.

FacebookTwitter