Handelsby går til kamp for at erobre kunder tilbage fra internettet

Butikkerne i den nordjyske by Aars vil matche priserne på nettet for at holde på kunderne

Formanden for Aars Handelsstandsforening, Mogens Kristensen (tv) og Jesper Nielsen, indehaver af Expert i Aars, er enige om, at netpriser og god service er kuren mod butiksdød. (Foto: © Rasmus Jungersen)

Den store stygge nethandel vil blæse små handelsbyer omkuld, hvis ikke butikkerne står sammen og gør noget nu.

Det er butikkerne i Aars i Nordjylland enige om, og derfor er de gået sammen om at tilbyde samme priser i deres forretninger, som kunderne kan finde i en dansk-ejet butik på nettet.

- Vi ved, at prisen spiller en stor rolle for forbrugerne, og kunderne ved nu, at i Aars kan vi sælge varerne til de samme priser som på nettet, siger Mogens Kristensen, der er formand for Aars Handelsstandsforening.

Jesper Nielsen er indehaver af radio- og tv-forretningen Expert i Aars. Han siger, at fordelen for kunderne er, at de i butikken ikke blot får varen til samme pris som på nettet. De vil også kunne se og sammenligne produkterne, få gode råd og finde det bedste produkt til prisen.

- Når vi kan tilbyde både lave priser og høj service samt en fysisk butik, skyldes det, at vi - mod betaling - kan tilbyde kunderne ekstra services som at komme ud og installere eksempelvis et fjernsyn eller en computer, sætte tv-kanalerne op eller installere forskellige programmer på computeren og tilbyde service-kontrakter mod et fast beløb, siger han til DR Nordjylland.

Skulle lige sove på Jespers idé

Det var Jesper Nielsen, der foreslog medlemmerne af Handelsstandsforeningen at matche priserne på nettet.

Formand Mogens Kristensen indrømmer gerne, at han og flere andre medlemmer rystede på hovedet.

- Vi tænkte, at nu er det da gået helt galt for Jesper. Men så sov vi på det, og vi kom til den erkendelse, at det var godt tænkt, for vi bliver nødt til at tænke nyt, hvis vi skal klare os i kampen mod netbutikkerne.

Aars har i mange år været et stort handelscentrum i Vesthimmerland, og byen har i mange år gjort meget for at lokke de handlende i Aars og omegn til butikkerne.

- Nu satser vi på de lave priser og den gode service. Det skal sikre os mange år fremover, siger Mogens Kristensen.

Markedsforsker: God ide

Reimer Ivang, lektor i international markedsføring og nye medier på Aalborg Universitet, siger, at butikkerne i Aars kan have fået en god idé.

- Vi danskere vil jo gerne gøre en god handel, og kan man få varen i en fysisk butik til samme pris som på nettet, er det en god forudsætning for en handel. Især hvis sælgerne har de rette kompetencer og kunderne får en oplevelse ved at komme i butikken, siger han.

Annemarie Paludan handler ofte på nettet - især tøj, og hun kan sagtens forestille sig at handle mere i de fysiske butikker, hvis prisen er den samme som på nettet.

- Man kan jo med det samme se, om tøjet passer. Og så er det jo også mere hyggeligt at handle i butikkerne, siger hun.

Indtil videre er 25 butikker i Aars gået med til at matche priserne på nettet. Projektet "Aars Prismatch" skydes officielt i gang på torsdag.