Helene er dybt taknemlig for besøg af demensven

Aalborg har nu 5.000 demensvenner. De pårørende er glade for at blive aflastet.

Helene Borgen Markussens mand er dement - og får hver anden uge besøg af en demensven. En ven, der tit kører ham en tur i bil - hvilket manden elsker.

Aalborg Kommune fejrer i dag, at kommunen har fået 5.000 demensvenner.

En af dem besøger Helene Borgen Markussens mand. Han er dement og er flyttet på plejehjem. Både derhjemme og nu på plejehjemmet får manden besøg af en frivillig hver anden uge - så Helene kan blive aflastet og passe sit arbejde med god samvittighed.

- Som pårørende betyder det en lettelse over, at der er nogen, der også har samvær med ham. Den her sygdom gør, at han ikke selv kan gå ud og søge samvær. Det er rart, at der er nogen andre, der tager lidt over i nogle timer. Det er jeg dybt taknemmelig over, siger hun.

Mandens demensven kom første gang på besøg i 2013 og tager ham blandt andet med på ture rundt omkring i Nordjylland.

- Min mand kan godt lide at køre i bil. Så de kører tit nogle små ture - for eksempel til stranden, til et ismejeri med god is og sådan noget.

- Det er rart at vide, at der er et andet menneske, der også giver ham nogle oplevelser, og det er jo helt fantastisk, at vi har de her frivillige, som aldeles ulønnet vil bruge tid på at være sammen med andre mennesker på den måde, siger Helene Borgen Markussen.

Omkring 90.000 personer i Danmark har demens - et tal, der bare stiger og stiger i de kommende år, viser prognoserne fra Nationalt Videnscenter for Demens.