Henrik fra Frederikshavn får Obama til Danmark: ”Yes! I did it!”

51-årige Henrik Jensen fra Frederikshavn er med til at skrive danmarkshistorie som manden bag besøget.

Henrik Jensen jublede, da han fik besked om, at aftalen med Barack Obama var faldet på plads. Privatfoto.

Natten til den 7. juli 2018 var Henrik Jensen på ferie i sommerhus på Nordfyn med sine to børn på otte og 10 år.

Kl. 4.31 vågner de to børn i huset ved, at deres far udstøder et jubelskrig. Han har nemlig lige fået kontrakten med USA's tidligere præsident Barack Obama ind ad døren.

- Så tænkte jeg bare ”Yes! I did it!”, siger Henrik Jensen, der til daglig arbejder med kommunikation og events.

For ni år siden, da Barack Obama gik på talerstolen som præsident for første gang, satte Henrik sig et mål: Når Obama stopper som præsident, skal han komme til Danmark. Derfor har han de seneste to år knoklet for at indfri det mål.

- Det er ikke noget, man gør fra den ene dag til den anden. Én ting er diskretionen. Men det er vedholdenheden, der gør, at det lykkes. Hvis man sætter sig et mål eller har en stor drøm, så skal man også gå efter det 110 procent. Det er det, jeg gør, når jeg får nogle af de her fuldkommen vilde ideer, som det jo er, når man inviterer Barack Obama til Danmark, siger Henrik Jensen.

Vedholdenhed og gode kontakter

Det er ikke første gang, han har fået verdenskendte personer til Danmark. I 2006 var det på grund af ham, at en anden tidligere præsident besøgte Frederikshavn. Det var Bill Clinton.

I 2006 fik Henrik Jensen den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton til Danmark. Privatfoto.

- Det startede med, at jeg var fascineret af Bill Clinton, og jeg tænkte, det kunne være sjovt at møde ham en dag. Det fik jeg til at lykkes via mit internationale netværk, siger Henrik Jensen.

Efterfølgende har han arrangeret flere arrangementer med internationale kendisser og statsledere. Blandt andre Bill Clintons vicepræsident Al Gore og FN's tidligere generalsekretær Kofi Annan.

Det handler om at have kontakterne i orden, når man har at gøre med så store internationale statsledere.

- Hvis ikke man inden for to-tre samtaler er kommet i kontakt med den person, man vil have fat i, så har man ikke de rigtige telefonnumre. Men det har jeg været så heldig at have, og det gør mig meget stolt, at det er lykkedes endnu en gang, siger han.

Barack Obama besøger Danmark den 28. september, da han gæster Syddansk Universitet i Kolding.

Facebook
Twitter