Hjælp til genopbygning af Svinkløv strømmer til

Langt over 100 privatpersoner og fonde har tilbudt økonomisk hjælp og ekspertrådgivning til badehotel.

  • Det vides endnu ikke, hvordan det nye hotel kommer til at se ud. Men beliggenheden bliver den samme. (arkivfoto) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Pressemøde hos Fonden bag Svinkløv Badehotel. Til stede (fra venstre mod højre): Forpagterparret Kenneth og Louise Toft-Hansen, formand for bestyrelsen, Steen Royberg og administrator Morten Jensen. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)
  • Udsigten fra det nye hotel har branden ikke kunnet ændre på. Den er stadig smuk. (arkivfoto) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 3

Eksperter og privatpersoner står i kø ved brandtomten i Svinkløv for at hjælpe med genopbygningen af badehotellet.

Siden hotellet brændte for godt en uge siden, har bestyrelsen fået henvendelse fra langt over 100 uvildige, som tilbyder både økonomisk hjælp og ekspertråd til genopbygningen af det historiske hotel.

- Det er helt utroligt, hvad vi har mødt af opbakning rundt omkring. Vi har fået over 100 støtteerklæringer fra privatpersoner til fonde og andre. Dem har vi ikke gjort brug af endnu, for det har vi ikke tidsmæssigt kunne overkomme, siger formanden for Fonden Svinkløv Badehotel, Steen Royberg.

Fonden bag oplyste på et pressemøde i går, at badehotellet skal genopføres.

Udover at indhente byggetilladelse skal bestyrelsen for fonden også have fundet ud af, om det nye hotel skal udbygges med nye faciliteter. Og sideløbende med det skal der håndplukkes eksperter til byggeprocessen.

Forpagterparret Louise og Kenneth Toft-Hansen selv er rørte over den overvældende opbakning.

- Det har betydet så uendeligt meget at mærke den støtte, der har været. Vi er ikke alene om dette her. Og det er om noget et lyspunkt, siger Louise Toft-Hansen.

Forsikringsselskabet har endnu ikke takseret hotellet, men har meldt ud, at forsikringssummen vil blive udbetalt.

Hotellet ventes at stå klar i foråret 2018.