Hjørring klager over politiet: Vi er hamrende utilfredse

Politikerne i Hjørring vil ikke finde sig, at nærpolitiet i Hirtshals lukker.

- Vi er hamrende utilfredse med det her. Hirtshals er en af Danmarks største færgeknudepunkter, påpeger borgmester Arne Boelt. (Foto: Hirtshals Havn © DR Nordjylland)

Politikerne i Hjørring Byråd er vrede over, at Nordjyllands Politi midlertidigt lukker politistationen i Hirtshals og samler betjentene i Hjørring. Så vrede, at de overvejer at klage til justitsministeren.

- Vi er hamrende utilfredse med det her, for at sige det ligeud. Hirtshals er en af Danmarks største færgeknudepunkter, siger borgmester Arne Boelt (S).

Han peger på, at der sidste år kom knap 2,5 millioner lastbiler igennem Hirtshals havn, og at det derfor er vigtigt, at sikkerheden er helt i top.

Samtidig er Arne Boelt ikke tilfreds med, at politiet ikke har taget byrådet med i overvejelserne om at lukke stationen.

Byrådet i Hjørring kommune vil i næste uge diskutere, om de skal klage til Nordjyllands Politi eller til justitsministeren.

Politi: Der må prioriteres

Men chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Claus Hilborg forstår ikke kritikken.

- Man må jo forstå, at politiet i den her situation er nødt til at prioritere. Vi har 30 mand ved grænsen. Det svarer til 60 mand, hvis man regner afspadseringen med. Det svarer igen til, at 10 procent af vores styrke er ude.

Samtidig har der været en voldsom stigning i antallet af indbrud i årets første måneder sammenlignet med tidligere år.

Det går midlertidigt ud over nærpolitiet i Hirtshals, Brønderslev og Kaas.

- Vi bliver nødt til at gøre noget ved de ekstraordinært mange indbrud. Ellers ville det være ren forsømmelse, siger Claus Hilborg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.