Hospital går i krig med højt sygefravær hos lægesekretærer

Formand for Danske Lægesekretærer håber, at indsats mod stress kan gøres landsdækkende.

Det kan være stressende at arbejde som lægesekretær. Det vil Region Nordjylland nu gøre noget ved. Her er det et billede fra Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Sygefraværet
hos lægesekretærerne på Regionshospital Nordjylland ligger i gennemsnit på 15 dage om året, og det er for højt.

Derfor forsøger hospitalet sig med en indsats, der skal forbedre trivslen hos lægesekretærerne, så patienterne oftere møder et smil i stedet for panderynker ved skranken.

For Lone Haugaard, der er lægesekretær hos Regionshospital Nordjylland i Hjørring, har det betydet, at pilleglasset er skiftet ud med fysiske øvelser.

- Jeg behøver ikke at tage smertestillende piller hver dag længere. Det er blevet ligesom lovliggjort at rejse sig op og gå en tur rundt om bygningen. Det gør, at man lige får det

pusterum
, siger hun.

Der har i flere år været stort fokus på læger og plejepersonale, men det er ikke tilfældet for lægesekretærer, medgiver Charlotte Fuglesang, plejefaglig direktør ved Regionshospital Nordjylland.

Derfor har Regionshospitalet siden årsskiftet forsøgt at

forebygge
sekretærernes psykiske og fysiske arbejdspres. Det er til glæde for patienten.

- Hvis man trives generelt, trives man i sit job og leverer bedre, og der har lægesekretærerne fået forholdsvis lidt opmærksomhed, siger Charlotte Fuglesang.

Natalie Degn, der er formand for

fagforeningen
Danske Lægesekretærer, er enig i, at hospitalernes øvrige ansatte har været oversete. Derfor mener hun også, at Regionshospitalet Nordjyllands indsats bør være
landsdækkende
.

- Vi skal løbe stærkere, og vi skal leve op til to procents effektiviseringskrav, der er bygninger af nye, store supersygehuse og nye strukturer; vi skal være omstillingsparate hele tiden, siger hun.

- Det er vi såmænd også, men jeg tror, det er vigtigt at have fokus på

trivsel
, og det gælder ikke kun læger og sygeplejersker, siger Natalie Degn.

For Lone Haugaard var Regionshospitalet Nordjyllands trivselsindsats tiltrængt.

- Jeg skulle præstere mere og mere hver dag - og skuldrene kom dermed også til at sidde mere oppe ved ørerne, fordi det skulle gå stærkere og stærkere.

Derfor er hun en af 120 lægesekretærer, der deltager i Regionshospital Nordjyllands projekt med en trivselskonsulent og daglige fysiske øvelser.

Facebook
Twitter