Hundelorte på boldbanen gør livet surt for fodboldspillere

Gødning for græsset, mener hundeejer. 'Ulækkert', siger spiller.

Aalborg Kommune har forsøgt at sætte skilte op ved boldbaner, så hundeejerne husker at samle op efter sig. Men nogen kom forbi med værktøj og pillede skiltene ned.

Nordjyske fodboldspillere laver glidende tacklinger. Men desværre er det ikke altid med vilje, at de glider rundt på banen.

Det er nemlig ikke alle hundeejere, som lufter deres firbenede på en fodboldbane, der får samlet hundelortene op.

- Det oplever vi hver uge, siger Claus Jensen, der er træner og formand for Skalborg Sportsklub.

Claus Jensen mener, at det tager fokus fra boldspillet, og der har været flere uheldige episoder med hundelorte på banen.

- Vi har haft nogle drenge, som har fået lidt på ærmerne. Det var ekskrementer fra en hund, og de syntes da, at det var ulækkert, siger Claus Jensen.

Aalborg Kommune får flere henvendelser fra klubber, der mener, at hundelorte er et problem. (Foto: Michael Eskebjerg Goddiksen DR Nordjylland)

En af drengene, der er træt af hundelorte, er Johannes Brøndum Laustsen.

- Det er ikke særligt fedt, når der er hundelort på banerne. Så skal vi til at flytte baner, og så får vi ikke særlig meget træning, siger Johannes Brøndum Laustsen.

Skilte fjernet igen

Hos Aalborg Kommune får man også flere henvendelser fra klubber, der mener, at hundelorte er et problem. Klubberne ser helst, at man ikke lufter sin hund på en fodboldbane, siger parkforvalter Erik Jonsen fra Aalborg Kommune.

Kommunen har tidligere forsøgt at sætte skilte op ved flere fodboldbaner. Men de forsvandt.

Hundelort i græsset på Vejgaards boldbaner. (Foto: Michael Eskebjerg Goddiksen © DR Nórdjylland)

Derefter prøvede kommunen at skrue skiltene fast, men nogen fandt værktøjet frem og pillede skiltene ned.

Så nu er der ikke mere at stille op, lyder det fra Erik Jonsen, der opfordrer hundeejere til at finde andre steder at gå ture.

- Vores hundeskove er jo fuldstændig oplagte steder til at lufte sin hund, siger Erik Jonsen.

Hundelufter: 'En del af spillet'

Træner Claus Jensen understreger, at hundeluftere er velkomne til at lufte deres hunde på banen.

- Men når man anskaffer sig en hund, så anskaffer man sig også et ansvar. Og det er det ansvar, vi gerne vil prøve at italesætte, siger Claus Jensen.

Formand for Skalborg Sportsklub Claus Jensen ser gerne, at det ikke er klubben, der skal sørge for at smide hundelorte i skraldespanden. (Foto: Frederik Holst © DR Nórdjylland)

En af dem, som tit besøger fodboldbanen i Skalborg, er Jesper Christensen, der indrømmer, at han ikke altid får samlet op efter sig.

- Nej, det gør ikke. Jeg samler nærmest kun op, hvis den ligger på fortovet, siger Jesper Christensen.

- Græsset bliver tit slået på boldbanen, og jeg tænker, at gødningen hjælper med at få græsset til at gro, siger Jesper Christensen.

Hvad tænker du om, at der er fodboldspillere, som en gang imellem glider i hundelorte?

- Det er en del af spillet. Jeg har selv spillet fodbold og været målmand, så jeg ved, at det ikke er sjovt, når der ligger en kage midt i det hele, siger Jesper Christensen og tilføjer:

- Når der ikke er nogen, som ser det, så sker der jo ikke noget ved det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk