Hundredvis af børn pynter landets grimmeste juletræ

Først blev det hængt ud på de sociale medier. Nu er alle i Aars glade for det skæve juletræ.

Juletræet på Kirketorvet er et af seks i julebyen Aars - men det er uden sammenligning det grimmeste.

- Jeg synes, at det er mega synd for den, at den er det grimmeste i hele verden.

Sådan lyder det fra 6-årige Hadia, der sammen med mere end 100 andre børn fra byens institutioner i dag er mødt op for at give juletræet på Kirketorvet i Aars en kærlig hånd.

Og det er ikke kun Hadia, der synes, at træet trænger til en kærlig hånd.

I den seneste tid har et utal af personer i ind- og udland delt og kommenteret træet på de sociale medier og det har blandt andet været i nyhederne i Norge, som "Årets styggeste juletre," så den lille by i Himmerland har fået sit navn solidt placeret på julelandkortet.

Først var det meningen, at juletræet skulle fjernes igen, men så kom handelsstandsforeningen, der fik træet foræret kvit og fri af en haveejer i byen, på andre tanker.

Mens folk gjorde sig muntre over det skæve træ, fik handelsstandsforeningen på samme tid mange opfordringer til at lade det blive.

Det skulle stå som en markering af, at ikke alt behøver at være perfekt i juletiden, lød det.

Så var det at børnehavebørnene bød sig til, og nu er det sikkert og vist, at træet bliver stående.

Allerede da Jørgen Sørensen fra handelsstandsforeningen var med til at hente træet, kunne han dog godt se, at det ikke var det kønneste i skoven.

- Jeg tænkte, at hvis ikke der kom nogle reaktioner på det, så gik det nok. Men det skal jeg love for, at der gjorde.

Han og foreningen var i starten lidt beklemte ved situationen, og det var derfor de overvejede at erstatte det med et nyt, fortæller han:

- De første dage havde jeg lidt ondt i maven. Det var ikke rart at få så meget kritik.

Men så vente stemningen.

- Og nu møder vi stort set ikke et menneske, der ikke ved hvor Aars er. Det er dejligt for vores by, at vi er blevet kendt for noget anderledes, og vi er glade for opmærksomheden, siger Jørgen Sørensen.

På det lokale advokatkontor, der har vindue lige ud til torvet og juletræet, har man på nogle dage noteret sig mellem 50 og 100 mennesker, der er kommet for at tage billeder af det.

Og som et ægte handelsmenneske har Jørgen Sørensen også svært ved at se, at man kunne have fået bedre markedsføring for penge.

- Byens butikker er klar til at tage imod de besøgende, og jeg tror, det er guld værd, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk