Hurtigt internet gør landsby attraktiv

Lynhurtigt internet har ændret selvforståelsen i landsbyen Tranum i Nordjylland og er med til at lokke folk til byen, mener landsbyrådet.

Det er ikke altid, at øde gader er et dårligt tegn. Mon ikke lynhurtigt internet kan holde folk inde ved computeren (Arkivfoto) (Foto: Tom Herman Christensen © DR Nordjylland)

Hvordan får man folk til slå sig ned i en lille landsby?

Måske ved at rulle lynhurtigt internet ud til samtlige husstande. Det har de gjort i Tranum - og det har været med til at lokke nye indbyggere til.

- For bare halvanden måned siden havde vi fire tomme huse. Nu er de fyldt ud, siger formanden for Tranum Landsbyråd, Per Lorenzen.

Nemmere at arbejde

Alle byens knap 300 boliger - med undtagelse af 7 eller 8 - har fået bredbånd med en hastighed på 1 gigabit i sekundet både i download og upload.

Det har de også i fjernarbejderhuset, som åbnede i efteråret og nu har 20 brugere. Blandt andre fotojournalist Tanja Kjær Larsen.

- Det, at jeg har fundet et sted, hvor jeg har godt internet, det betyder selvfølgelig, at jeg har mulighed for at bo ude i vandkantsdanmark tæt på naturen, men stadig have kontakt med naturen faktisk, siger hun.

Ændret selvforståelse

Og det hurtige internet har styrket byens selvforståelse, mener Per Lorenzen.

- Det gør jo, at folk begynder at sige, at vi kan noget, som andre ikke kan. Vi er i fuld gang med at ændre den negative spiral, som byen har været inde i. Og nu begynder vi at se, at der kommer tilflytning til området, siger han.

Præcis hvor mange, der er flyttet til byen, har de endnu ingen tal på.

FacebookTwitter