Hvad er det for en hval, der svømmer rundt i havnen i Hobro? Eksperter efterlyser billeder

En hval har nu i over et døgn svømmet rundt i Hobro Lystbådehavn, men ingen ved med sikkerhed, hvad det er for en hval.

Hvalen, der i går lå strandet helt inde ved kajen i Hobro Lystbådehavn svømmer stadig rundt i havnebassinet onsdag eftermiddag.

I går blev den ellers skubbet fri, men den søger altså ikke ud af fjorden. Eksperter vurderer da også, at den formentlig er syg, og derfor meget vel kan kommet til at ligge sig til at dø ved havnen i Hobro.

Hvalen blev tirsdag skubbet fri af bunden af en kvinde og to mænd, der hoppede ned i det iskolde vand.

Men hvilken art hval, det hele drejer sig om, er der faktisk ikke rigtig nogen, der ved. For selvom der hurtigt blev gættet på, at det er en vågehval, så det aldrig blevet endeligt bekræftet. Der har simpelthen ikke været billeder, der er gode nok.

- Vi mangler nogle billeder, der viser, hvordan den ser ud under lufferne. En vågehval har sådan nogle hvide striber under lufferne, og det har vi endnu ikke set, om den har, fortæller Charlotte Bie Tøstesen, der er museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Send gerne billeder

Derfor efterlyses der stadig billeder af hvalen, der kan vise, om det ganske rigtigt er en vågehval. Det kan også være en finhval eller en sejhval - begge arter, der bliver noget større end vågehvaler.

Onsdag eftermiddag er hvalen stadig i live, men svømmer rimelig langt inde i havnen i Hobro. Det passer da også med vurderingen fra Naturstyrelsen få minutter efter hvalen i går blev skubbet fri.

- Vi ved fra tidligere forsøg, at når vi prøver at hjælpe hvaler fri, så kommer de tit tilbage igen i løbet af et par dage. Vi ved ikke hvorfor, men de har en tendens til at søge mod land, når de er syge, sagde Ivar Høst, der er vildtkonsulent ved Naturstyrelsen.

Har du gode billeder af hvalen?

Eksperterne kan endnu ikke bestemme, hvilke slag hval, der svømmer rundt i Mariager Fjord. Hvis du har et godt billede, kan det måske hjælpe.

Facebook
Twitter