Ikke flere køresyge læger

Bedre arbejdsmiljø for lægerne og dermed bedre behandling af patienterne. Det er, hvad man har fået ud af Region Nordjyllands superambulance.

(Foto: Christopher Bering Baden © DR Nordjylland)

Bedre arbejdsmiljø for lægerne og dermed bedre behandling af patienterne. Det er, hvad man har fået ud af den superambulance, som Region Nordjylland har kørt rundt med siden januar 2011.

150 gange om året rykker ambulancen ud på vejene. Den enorme ambulance er en ombygget turistbus, der bruges til transport af kritisk syge patienter imellem sygehusene. Og der er ingen tvivl: Den gode plads er til gavn for både læger og patienter

Mere sikkert for alle

- Det arbejdsmiljø, vi har her i bussen, gør, at både vi sidder mere sikkert, og at patienten er mere sikker, siger Narkoselæge på Aalborg Sygehus, Erik Stolberg.

Flere skærme, tungt udstyr, der ikke længere skal løftes, og noget så simpelt som en computer-mus. Det er nogle af de ting, der gør arbejdet lettere for lægerne og sygeplejerskerne - og dermed giver dem mere overskud til at tage sig af patienterne.

Ikke flere køresyge læger

Men også de store vinduer har hjulpet mod, hvad der før var et større problem - nemlig køresyge.

- Hvis man bliver køresyg under en transport, så er man ikke til meget gavn for patienten, for så har man sådan set ikke lyst til noget som helst. Så sidder man og kaster op. Det problem er vi kommet helt ud over, siger Narkosesygeplejerske Janne Johnsen.

Der findes brækposer i ambulancen, men det har slet ikke været nødvendigt at bruge dem, lyder det fra Aalborg Sygehus.

Facebook
Twitter