Indbrudstyve gider ikke længere bryde ind i virksomheder

Antallet af indbrud i forretninger og virksomheder er faldet markant fra 2009 til 2014, viser de seneste tal.

Virksomheder og forretninger har blandt andet fået flere og bedre alarmer og overvågningssystemer. Det har fået antallet af indbrud til at falde markant. (Arkivfoto) (© DR)

Virksomheder og forretninger er blevet bedre til at sikre sig mod ubudne gæster og samtidig er tyvekosterne ikke længere særligt attraktive.

Det har fået antallet af indbrud til at falde markant.

I 2009 blev der anmeldt 38.800 indbrud i landets virksomheder og forretninger. I 2014 var det faldet til 18.100 indbrud, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Størst fald i Nordjylland

Størst fald er der i Nordjylland og specielt i Aalborg og Frederikshavn kommuner. Ifølge statistikken blev der i 2014 anmeldt 68 procent færre indbrud i de nordjyske forretninger og virksomheder i forhold til 2009.

Ifølge politikommissær Jens Møller Søgård fra lokalpolitiet i Frederikshavn er det virksomhederne selv, der har været med til at få tallet til at falde.

- Dels er forretningerne gode til at sikre de dyre tøjmærker med alarmer, som kræver specialværktøj, og så er overvågningen i virksomhederne blevet meget bedre, siger han.

Det skal være mac

Samtidig er tyvekoster fra virksomheder og erhvervsejendomme ikke længere så populære og let-omsættelige som tidligere, forklarer politikommissæren.

- Blandt andet er pc'ere skiftet ud med tablets, og man har bærbare computere, som man tager med sig hjem, siger Jens Møller Søgaard.

Ifølge ham var det tidligere særligt computere og tilhørende skærme, der blev stjålet. Men i dag skal det være Apples produkter for at det er besværet værd.

- Hvis ikke det er en Mac så gider de det ikke, for de får ikke penge for det andet, siger politikommissæren.

Ifølge Danmarks Statistik er indbrud i private hjem ligeledes faldet gennem de seneste fem år.