Industrivirksomhed: Klimaaftale vil gavne os

I Nibe ser en kranvirksomhed stort potentiale for salg til CO2-reducerende kraftværker.

Den nye verdensomspændende klimaaftale kan give Danish Crane Building fyldte ordrebøger. (Foto: Jesper Nørgaard Thomsen © DR Nórdjylland)

De 144 landes underskrifter på klimaaftalen i Paris denne weekend kan sende store kontrakter og ordrer gennem faxmaskinen hos danske virksomheder.

Det gælder blandt andet hos Danish Crane Building i Nibe, hvor man i de seneste uge har holdt et vågent øje med forhandlingerne.

- Vi har selvfølgelig fulgt det med stor spænding, for det vil helt sikkert gavne en virksomhed som vores, fortæller direktør Jon Jensen.

I Nibe er man især fortrøstningsfuld omkring den fremtidige produktion af særlige 'proceskraner', der bruges til at håndtere halm, husholdnings- og bygningsaffald i kraftværker.

- Nu pumper man store summer ud i verden, og der vil sikkert blive bygget CO2-reducerende kraftværker rundt omkring i verden. Det ser rigtig, rigtig fornuftigt ud, siger han.

Potentialet kan især vokse i lande som Kina og Indien, og det kan være med til at danne grobund for de gode effekter, man allerede oplever andre steder.

- Vi er meget eksportorienterede. Lige nu boomer det specielt i England, fordi industrien har fine tilskudsmuligheder, og der er Danmark rigtig godt repræsenterede. Vi bygger mange kraftværker derovre, hvor vi fungerer som underleverandører, oplyser Jon Jensen.

Facebook
Twitter