Ingen nattesøvn: Defekte kirkeklokker ringede hele natten

En teknisk fejl betød, at klokkerne på Løgstør Kirke i Nordjylland ringede hele natten.

Kirkeklokkerne på Løgstør Kirke i Nordjylland ringede uafbrudt hele natten, inden de blev stoppet af en ansat. (Foto: Simeon © Stock.xchng (arkivfoto))

Skønhedssøvnen blev godt og grundigt ødelagt i nat for mange beboere i Løgstør i Nordjylland.

Cirka klokken 23.30 mandag aften begyndte klokkerne på byens kirke nemlig at ringe, og de holdt først op igen klokken 8.00 til morgen. En kirkeringning på over otte timer.

Det var da heller ikke meget søvn Kisser Hamborg Nielsen, som bor lige ved siden af kirken, fik i nat.

- Min søvn har været meget begrænset. Når jeg går forbi spejlet i dag, så er det syn, der møder mig, præget af dårlig billedkvalitet og indkøbsposer under øjnene, siger hun.

Klokkerne i Løgstør Kirke er styret af et automatisk system, og det blev først slukket, da en af de ansatte mødte på arbejde.

Man er i øjeblikket i gang med at bygge et nyt sognehus ved siden af kirken, og her har man en formodning om, at det nye byggeri er skyld i problemet.

- Nogle siger, det spøger i kirketårnet, men den rigtige forklaring er nok, at elektrikerne på det nye byggeri har taget strømmen til og fra, og så er automatikken på klokkerne blevet forvirret, siger kordegn Jens Christian Møller.

Ifølge ham har flere forsøgt at ringe både til præsten og kirketjenerne i løbet af natten uden held.

Kisser Hamborg Nielsen ringede ikke til nogen, men hun havde til sidst lyst til at gå til yderlighederne.

- Ved firetiden kunne jeg ikke klare mere. Jeg troede, jeg skulle blive sindssyg. Jeg ønskede, at jeg havde et jagttegn, så jeg kunne skyde de møgklokker, siger hun.

Kordegn Jens Christian Møller beklager fejlen og de gener, som det har medført, men han synes, beboerne i Løgstør har taget det flot.

- De fleste tager det nogenlunde stille og roligt. Vi har skrevet ud på vores Facebook-side, og der har folk reageret med glimt i øjet, siger han.

Selvom Kisser Hamborg Nielsen fik frarøvet sin nattesøvn, tager hun det da også rimelig roligt.

- Jeg er stadig i godt humør. Fejl kan jo ske, og det kan vi alle kommer ud for, siger hun med et smil.

Automatikken på klokkerne på Løgstør Kirke er nu slukket indtil videre, så der kan godt gå et par dage, før de ringer som normalt.

Jens Christian Møller oplyser dog, at kirkens personale kan ringe med klokkerne manuelt, hvis det bliver nødvendigt i forbindelse med kirkelige handlinger.

Facebook
Twitter
Emner: