Interesse fra hele landet: Computerspilskoleskemaet i Jetsmark

I dag tog man på den første skole i landet hul på undervisningen i computerspil.

På de særlige eliteidrætslinjer har eleverne de obligatoriske fag sammen med de andre elever i 7., 8. og 9. klasse. (Foto: Louise Lønsmann © DR Nórdjylland)

Mellem dansk, matematik og engelsk kunne elever på Jetsmark Skole i Vendsyssel i dag tage hul på computerspil som en del af deres undervisning.

Faget er en del af en hel linje, hvor elever i 7., 8. og 9. klasse ud af en række eliteidrætslinjer har mulighed for at dreje deres skolegang i retning mod de virtuelle spil.

Med faget har Jetsmark Skole som de første i landet gjort computerspil til et reelt fag, og det har allerede vakt interesse andre steder i landet, fortæller skoleleder Jakob Voldby.

- Der har været skoler, der har taget kontakt til os fra store dele af landet. Både fra andre steder i Nordjylland, men også fra København. De vil gerne høre, hvordan vi tænker computerverdenen ind i elevernes læring, siger han.

Thorkild Hanghøj er lektor på Aalborg Universitet og forsker i computerspil i undervisningen. Ifølge ham er henvendelserne til Jetsmark Skole et tegn på en generel interesse i skolen.

- Det er helt klart et tegn på, at der på mange skoler er interesse for, hvordan man kan arbejde med e-sport som en pædagogisk og didaktisk ramme i skolesammenhæng, siger Thorkild Langhøj, lektor på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet.

På de særlige eliteidrætslinjer har eleverne de obligatoriske fag sammen med de andre elever på årgangen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk