Interesse fra hele landet: Computerspil på skoleskemaet i Jetsmark

I dag tog man på den første skole i landet hul på undervisningen i computerspil.

På de særlige eliteidrætslinjer har eleverne de obligatoriske fag sammen med de andre elever i 7., 8. og 9. klasse. (Foto: © Louise Lønsmann, DR Nórdjylland)

Mellem dansk, matematik og engelsk kunne elever på Jetsmark Skole i Vendsyssel i dag tage hul på computerspil som en del af deres undervisning.

Faget er en del af en hel linje, hvor elever i 7., 8. og 9. klasse ud af en række eliteidrætslinjer har mulighed for at dreje deres skolegang i retning mod de virtuelle spil.

Med faget har Jetsmark Skole som de første i landet gjort computerspil til et reelt fag, og det har allerede vakt interesse andre steder i landet, fortæller skoleleder Jakob Voldby.

- Der har været skoler, der har taget kontakt til os fra store dele af landet. Både fra andre steder i Nordjylland, men også fra København. De vil gerne høre, hvordan vi tænker computerverdenen ind i elevernes læring, siger han.

Thorkild Hanghøj er lektor på Aalborg Universitet og forsker i computerspil i undervisningen. Ifølge ham er henvendelserne til Jetsmark Skole et tegn på en generel interesse i skolen.

- Det er helt klart et tegn på, at der på mange skoler er interesse for, hvordan man kan arbejde med e-sport som en pædagogisk og didaktisk ramme i skolesammenhæng, siger Thorkild Langhøj, lektor på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet.

På de særlige eliteidrætslinjer har eleverne de obligatoriske fag sammen med de andre elever på årgangen.