Isabella har fået ny skoletaske og nyt penalhus til skolestart: Men det skal ikke koste alt for meget

Butikkerne har travle dage i forbindelse med første skoledag og tjener gode penge.

Christina Nielsen kunne i dag følge sin datter Isabella i skole for allerførste gang. (© PRIVATFOTO)

Det er ikke duften af ny bil, der fylder klasseværelset på Brovst Skole mandag morgen, selvom det kunne minde lidt om.

Det er derimod duften af ny skoletaske.

Her starter 37 børn i dag et nyt skoleliv. De fleste med nye og farvestrålende tasker på ryggen.

- Når det er første gang, vil man jo gerne, at det ser nyt og pænt ud, fortæller Christina Nielsen, der er mor til Isabella.

- Men jeg er også imod, at det skal koste alt for meget, så jeg har selvfølgelig også kigget efter tilbud, når vi har været afsted, fortsætter hun.

Dankortet kan ellers godt komme på overarbejde op til skolestart.

Hvis man tæller indkøb af både gymnastiktøj, taske, cykel og kontingent til den første fritidsbeskæftigelse med, så kan beløbet ende i op mod 7.000 kroner.

Det viser en analyse lavet af Nordea.

Kunne lige så godt være fra genbrug

I Brovst har Christina Nielsen taget sin datter med på råd, så de var sikre på at finde noget, hun kunne lide.

- Vi har kigget på nettet sammen. Jeg troede, hun var helt vild med Lego Friends og sådan noget. Men det skulle det ikke være. Det skulle være uden print. Hun har selv valgt, at det skulle være den her, fortæller hun.

På den lilla skoletaske, der oprindeligt kostede 900 kroner, har de sparet 300 kroner, og så var penalhuset med i købet. Drikkedunken havde hun fra tidligere, så det har ikke været en stor udgift.

Som forældre kan man dog godt føle et lille forventningspres i forhold til at klæde sit barn godt nok på til skolestart, mener Christina Nielsen.

- Det kan man nok ikke undgå. Men så længe Isabella er glad, er vi glade. Og hvis hun havde fundet en skoletaske i genbrug,som hun gerne ville have, så var det dén, hun havde fået, siger hun.

Tasken er ikke det afgørende

Skoleleder på Brovst Skole, René Gregersen, har godt lagt mærke til, at skolestarten fylder mere i butikkernes markedsføring, end den har gjort førhen.

Men han forsikrer, at det hverken er en ny taske, nyt tøj eller en ny cykel, der er vigtig for at få en god start på skolelivet.

- Det er en naturlig del af udviklingen i samfundet, men det er ikke noget, vi er optaget af op til skolestart. Vi er optaget af at få nogle glade og læringsparate børn ind, som vi skal tage godt imod. Om de så har den ene eller anden skoletaske med, er ikke det afgørende, siger han.

I Brovst begynder de nye skoleelever mandag, mens det andre steder i landet er anderledes. Landets kommuner beslutter selv, hvor mange og hvor lange skoledage, eleverne skal have.

Blandt andet derfor er det også forskelligt på hvilken dag i august, elever på tværs af landet starter i skole.

Facebook
Twitter