IT-uddannelse savner kvinder: Kom på gratis ophold i Aalborg

Computere og programmering har i mange år været mændenes domæne. I Aalborg inviterer universitetet kvinderne på tre dages IT-ophold

På IT-camp på Aalborg Universitet vil syv nuværende studerende - blandt andre Nanna, Isabella, Lærke og Jehanee "sælge" deres uddannelse til nye interesserede. (© Aalborg Universitet)

Med et utraditionelt initiativ vil Aalborg Universitet forsøge at få flere kvinder til at studere IT.

Universitetet inviterer i næste måned 30 piger mellem 16 og 19 år på tre dages it-camp i Aalborg. Under det opholdet vil universitetets kvindelige studerende vise, hvilke muligheder en IT-uddannelse giver.

- På nogle af vores centrale IT-uddannelser er der kun mellem to og fem procent kvindelige studerende, forklarer studieleder Uffe Kjærulff.

- Når det kun er det ene køn, der udvikler teknologien, så bliver den ikke tilrettet begge køns behov, siger studielederen.

IT kan gøre hverdagen sjovere

De mandlige studerende interesserer sig mest for teknik og programmering. De (få) kvindelige studerende er mere interesserede i problemer, som IT kan løse.

Derfor vil universitetet på campen tilbyde en masse praktiske øvelser.

- De kommer til at prøve, hvad IT er for en størrelse. Arbejde med design og finde løsninger på problemer, der kan gøre hverdagen sjovere, siger Uffe Kjærulff.

Også Aarhus Universitet har tidligere inviteret kvinder på IT-camp.

I Aalborg finder IT-campen sted i dagene 21. marts til 23. marts.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.