Ivans bil har ti år på bagen: Jeg holder på den et par måneder mere og ser om de bliver enige

Bilejere holder vågent øje med politisk udspil om registreringsafgiften.

- Det ville da være dumt ikke lige at vente med at investere i en ny bil, siger Ivan Nørgaard fra Aalborg. (Foto: Katrine Seier © DR Nórdjylland)

Udsigten til lavere registreringsafgift på biler vækker umiddelbar glæde på gaden i Nordjylland tirsdag morgen. Hos bilforhandlerne mærker de til gengæld. at kunderne afventer en beslutning fra Christiansborg.

- Man kan jo altid bruge pengene på noget andet, så det lyder da meget dejligt, siger Karen Marie Lyng fra Biersted.

Hun er blandt de bilejere, der håber, det lykkes regeringen at få lavet en hurtig politisk aftale om lavere registreringsafgift på personbiler.

Regeringen har tirsdag formiddag fremlagt sit længe ventede skatteudspil og foreslår her en sænkelse af registreringsafgiften på biler.

- Det burde jo betyde, at kvaliteten af bilparken i Danmark bliver bedre. Der kører vel stadig mange ældre biler rundt på vejene, som burde skiftes ud, så rent sikkerhedsmæssigt vil det også være godt, siger Peter Finck fra Aalborg.

Mark Fjelking mener, biler i dag er for dyre i Danmark, så for ham vil det også være fint med en besparelse.

- Nu har jeg en relativt ny bil, men det ville ikke være utænkeligt, at den skulle skiftes ud inden for et par år, siger nordjyden, der derfor holder godt øje med de aktuelle forhandlinger.

Mark Fjelking holder godt øje med de aktueller forhandlinger. (© (C) DR Nordjylland)

Det samme gør Ivan Nørgaard fra Aalborg, som snart skal have udskiftet sin ti år gamle bil.

- Nu holder jeg den nok lige i et par måneder mere og ser, om de kan blive enige. Det ville da være dumt andet, siger bilejeren.

Bilforhandler har færre kunder

Samme tilbageholdenhed oplever Allan Kling-Petersen, adm. direktør hos Bil & Co. med afdelinger i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg også.

- I forhold til antallet af kunder er vi måske for mange mennesker på arbejde i øjeblikket, siger bilforhandleren.

- Der er stadig kunder i butikken, men vi er i kontakt med færre end på en normal dag, fordi folk er afventende, siger Allan Kling-Petersen.

Såvel regeringen som støttepartiet Dansk Folkeparti går ifølge DR Nyheders oplysninger efter hurtigt at lande en aftale, så både bilbranchen og bilejere får en hurtig afklaring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk