Jan købte ikonisk sportshal for en krone: Fik tribunestole for 90.000 kroner i fødselsdagsgave

Nordjyden drømmer om at genoplive Syvstenhallen, der er ved at rådne op. Nu skal den igen være håndboldfæstning.

Stolene hober sig op i Syvstenhallen. Snart skal de være en del af tribunen i den genrejste hal. (Foto: Rasmus Jungersen DR Nordjylland)

Da Jan Hansen for nylig fyldte 50 år, ønskede han sig stole i fødselsdagsgave - og fik 300.

De ankom i mandags fra Portugal til Syvstenhallen i Syvsten i Nordjylland.

- Jeg vil lave en tribune af dem. Det bliver fantastisk, forklarer Jan Hansen.

Vendsyssel Håndbold fik Syvstenhallen for en krone - og mere var den heller ikke værd. Klubben var da også eneste byder på hallen, som ellers var dømt til nedrivning. (Foto: Rasmus Jungersen DR Nordjylland)

Jan Hansen har købt den mere end 40 år gamle Syvstenhallen af Frederikshavn Kommune for en krone.

Den var forfalden og næsten lige til at rive ned. Jan Hansen er direktør for Vendsyssel Håndbold, hvis kvinder spiller i 1. division.

Kvinderne har haft fire forskellige hjemmebaner, men Syvstenhallen skulle gerne blive det faste holdepunkt, når den er blevet renoveret fra top til bund. Halgulvet buler, det drypper fra taget, og de orange stole, der udgør siddepladserne i hallen, er lige til at smide ud.

- Det var derfor, jeg ønskede mig stole og ikke vin eller andet til min fødselsdag. Jeg drikker alligevel ikke noget af det, forklarer Jan Hansen.

Direktør Jan Hansen bruger stort set alle sine vågne timer i hallen. Han har midlertidigt kontor i et af de gamle omklædningsrum. (Foto: Rasmus Jungersen DR Nordjylland)

Hver stol har kostet 300 kroner, så mange har villet ønske ham tillykke.

Stolene har en værdi af 90.000 kroner. I første omgang er det planen, at der skal laves 600 siddepladser og 200 ståpladser.

Håbet er, at den gamle hals historie vil kunne bringe Vendsyssel Håndbold held og lykke. Syvstenhallen var nemlig centrum for ét af landets bedste kvindehold tilbage i 1980'erne: Lyngså.

Lyngsås håndboldhold blev danske mestre i 1988. Det vandt flere pokalfinaler og deltog i Europa-cuppen. Klubben fostrede mange landsholdsspillere.

- Mens vi går og renoverer, får vi tit besøg af gæster, der lige vil se, hvordan her ser ud nu. Ved samme lejlighed får vi også nogle historier fra dengang, Lyngså toppede, og hallen var overfyldt af tilskuere, når der var hjemmekampe. Det er så fedt at høre, siger Jan Hansen.

Gulvet i hallen var bulet og bliver nu slebet ned (Foto: Rasmus Jungersen DR Nordjylland)

Dengang var Syvstenhallen en frygtet bane for gæstende hold, der som oftest blev sendt hjem med et nederlag i bagagen.

- De tider skulle gerne vende tilbage. Vi håber at kunne tiltrække et stort, fast publikum igen ligesom dengang. Vi har planer for, hvordan vi kan give publikum en helt anden oplevelse, end de har været vant til - også udover selve spillet, siger Jan Hansen.

Hallen bliver renoveret af frivillige og sponsorer og selvfølgelig af direktøren selv.

Baderumsfliserne i omklædningsrummene er højeste mode anno 1977 - og ren retro i dag. (Foto: Rasmus Jungersen DR Nordjylland)

- Syvsten Idrætsforening har ydet en kæmpehjælp ved det store nedbrydningsarbejde. Vores håndboldpiger har lavet mad til fodbolddrengene, der har hjulpet med at brække ned. Det har fungeret fantastisk. Der er så mange, der gerne vil hjælpe. Skulle vi have købt os til det hele, ville det nok løbe op i en million kroner eller mere, siger Jan Hansen.

Selv bruger han næsten al sin vågne tid på at styre og deltage i renoveringsarbejdet.

- Det er lige før, jeg bor heroppe. Jeg har en fantastisk familie, der bakker op om det og selv hjælper til, men søndag tager jeg på fem dages ferie. Mere er der ikke tid til. Hallen skal være klar til den første testkamp i september.

FacebookTwitter