Jensens Bøfhus vinder navnestrid

Bøfkæden har nu Højesterets ord for, at Jensens Fiskerestaurant i Sæby ikke må drive restaurant under det navn.

Ejeren af Jensens Fiskerestaurant, skal finde et nyt navn til sin restaurant. (Foto: © Mette Jensen, Jensens Fiskerestaurant)

Jensens Fiskerestaurant i Sæby skal finde et nyt navn. Det afgjorde Højesteret fredag middag.

Desuden skal Sæby Fiskehal, som driver Jensens Fiskerestaurant, betale 200.000 kr. til Jensens Bøfhus for krænkelse af varemærkerettigheder og for at bruge det logo, som blev forbudt ved Sø- og Handelsrettens dom sidste år.

- Jeg er fuldstændig rystet. Hvis jeg havde vidst, at det skulle være så besværligt, da jeg åbnede restauranten for 13-14 år siden, havde jeg bare valgt et andet navn, siger Jacob Jensen, som ejer Jensens Fiskerestaurant.

Dommen koster fiskerestauranten en halv million kroner

Han fortæller, at sagen får langt større økonomiske konsekvenser end de 200.000 kr., Jensens Bøfhus skal have i vederlag. Med sagsomkostninger og navneændring bliver det til næsten 500.000 kr.

Det er bøfkæden, som har knap 50 restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, der har trukket Jensens Fiskerestaurant i retten.

Sidste år var sagen i Sø- og Handelsretten, og her fik Jensens Fiskerestaurant lov til at beholde sit navn. Dog skulle ejeren ændre logoet, så der ikke længere stod restaurant og Jensen ikke var specielt fremhævet. Derfor står der nu Jensens Fisk på restaurantens facade og hjemmeside.

Restaurantejer forstår ikke at bøfkæden føler sig truet

Men Jensens Bøfhus var utilfreds med dommen og ankede til Højesteret, hvor de nu har fået medhold.

Ejeren af Jensens Fiskerestaurant, Jacob Jensen, har tidligere sagt, at han mener sagen er skruet helt op på et plan, hvor den ikke hører hjemme. Og han har svært ved at forstå, at en stor virksomhed som Jensens Bøfhus kan føle sig truet af en lille restaurant med et helt andet koncept.