Juletræ i Aars er pilskævt: Men det får masser af kærlighed med på vejen

På Facebook omfavnes et usædvanligt grimt juletræ, og nu får det formentlig lov at blive stående.

Kønt er det ikke. Se træet i fuld størrelse længere nede i artiklen. (© Privatfoto/Vesthimmerlands Kommune)

Hvem kan finde på at sætte sådan et juletræ op i sin by?

Sådan skrev Line Tange Jakobsen fra Aars i aftes i et muntert facebookopslag efter, at hun havde set faconen på handelsstandsforeningens nyerhvervede juletræ med placering midt på byens torv.

Med opslaget fulgte et billede, og det er siden blevet delt vidt og bredt, og træet er blandet andet blevet tildelt den uofficielle titel som Danmarks grimmeste juletræ og har fundet vej til avisspalterne i Norge.

Sådan ser det ud fra fod til top, juletræet på torvet i den vesthimmerlandske by Aars. (© Privatfoto/Vesthimmerlands Kommune)

Mens mange brugere og medier morer sig over byens lidt aparte valg, bliver træet dog samtidig overdynget med kærlighed fra langt de fleste, og nu kan det måske vise sig at blive en god historie for Aars.

Med til at finde træet var Jørgen Sørensen, koordinator for Aars Handelsstandsforening.

Han siger om anskaffelsen:

- Vi har fået det gratis ude fra en privat haveejer, og da det stod ude i hans have så det egentlig okay ud.

- Men da det kom ind og stå på torvet, måtte vi erkende, at det måske ikke var så pænt alligevel, fortsætter Jørgen Sørensen.

Faktisk er det 14 dage siden, at træet blev hentet, og det levede et stille liv indtil i morges, hvor det fik sit store gennembrud via de sociale medier.

Siden har handelsstandsforeningen fået et læs af beskeder og henvendelser fra folk i og uden for byen, og mens foreningen tidligt på dagen var klar til at skrotte det for at gå ud i skoven og finde sig et lidt kønnere af slagsen, har piben nu fået en anden lyd.

- I morges der var der absolut ikke mulighed for, at der kunne blive jul i Aars, så grimt var det. Men her en seks til syv timer efter, kan det nærmest ikke blive jul uden, siger Jørgen Sørensen.

En af de mange henvendelser er kommet fra en børnehave i byen, der har givet handelsstandsforeningen et godt tilbud.

- Vi har blandt andet fået en henvendelse fra en af byens børnehaver, der har spurgt, om de må have lov til at udsmykke det og gøre det til det smukkeste træ i hele Nordjylland. Det skal de have lov til at prøve, siger Jørgen Sørensen.

Han tilføjer, at det er dygtige børn, man har i byen.

Facebook
Twitter