Kendt lysvirksomhed lukker i Danmark og flytter til Ungarn

185 fastansatte medarbejdere mister jobbet.

(Foto: Martin Professional © Martin Professional)

​Lysfirmaet Martin Professional lukker sin fabrik i Frederikshavn. Dermed mister 185 medarbejdere og 60 vikarer deres arbejde. Det oplyser Martin Professionals ejere Harman.

- Der er ikke nogen tvivl om, jeg gerne så, at Martin kunne bevare sin fabrik i Frederikshavn. Men vi er ejet af en amerikansk virksomhed, der hedder Harman, der har en strategisk plan om at sammenlægge sine europæiske fabrikker, siger administrerende direktør i Martin Professional Lars Dige Knudsen. Han fortæller, at der var en "begravelsesstemning" på fabrikken, da de ansatte i dag fik beskeden.

Produktionen i Frederikshavn bliver flyttet til Harmans fabrik i Ungarn. Her har Harman drevet fabrik i 20 år og beskæftiger 2200 medarbejdere.

- Så det er op ad bakke at kæmpe for at bevare de danske arbejdspladser i Frederikshavn, siger Lars Dige Knudsen.

Har leveret lys over hele verden Martin Professional er verdenskendt for at levere store lysløsninger. Firmaet har blandt andet leveret kunstigt måneskin til verdens tredjestørste moske. I 2008 leverede firmaet lysshowet til åbningsshowet ved OL i Beijing. Inden da havde de også leveret lysshows ved OL i Athen i 2004 og til verdensmesterskaberne i 2004.

Martin Professional blev i december 2012 købt af det amerikanske audio-firma Harman.

Ikke plads i andre afdelinger Mens produktionen flytter til Ungarn bevarer Martin Professional sin administration i Aarhus. De ansatte skal dog ikke sætte næsen op efter en stilling her.

- Der vil kun i begrænset omfang være mulighed for at få ansættelse i vores hovedsæde i Aarhus. For langt størsteparten af vores medarbejdere skal de ud og finde ny beskæftigelse. Det er noget vi vil have fokus på at hjælpe dem med, siger Lars Dige Knudsen.

Produktionen i Frederikshavn lukker om et halvt år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter