To klasser sendt hjem efter coronasmitte på skole i Nordjylland

To elever i Hjørring er konstateret smittet, så klassekammerater og lærere bliver foreløbig holdt hjemme.

To elever i 0. klasse og 3. klasse er blevet testet positive for Covid-19 på Bagterpskolen i Hjørring. (Arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

To klasser og deres pædagoger og lærere på Bagterpskolen i Hjørring bliver foreløbig holdt hjemme, efter to elever er blevet testet positiv for Covid-19.

Skoleledelsen fik meldingen torsdag aften og efter at have rådført sig hos

Sundhedsstyrelsen
, blev der skrevet til forældrene i 0. og 3.klasse, hvor de to elever går, at børnene skulle blive hjemme fra fredag morgen.

- Det er selvfølgelig en udfordring at finde ud af, hvem børnene har haft nære relationer med, når de er i så små klassetrin, så det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi har vurderet, at alle klassekammerater i princippet er nær kontakt, siger Mads Albertsen, der er skoledistriktsleder for Bagterp og Muldbjergskolen i Hjørring Kommune.

Anbefaler test af klassekammerater

Der er fredag ved at blive etableret fjernundervisning for eleverne i de to klasser, og forældrene er blevet

opfordret
til at lade deres børn teste for coronavirus.

Det har skoledistriktslederen et indtryk af, at rigtig mange vil gøre.

- Vi bliver kontaktet af forældre, som er meget opmærksomme og tager det seriøst, og jeg er naturligvis rigtig glad for, at man også som forældre tænker, at det her er en fælles opgave, som vi skal løse, siger Mads Albertsen.

Smittekilde skal findes

Skolens fire medarbejdere, der har haft med de smittede elever at gøre, er også blevet anbefalet at lade sig teste. Samtidig bliver alle øvrige elever og medarbejdere bedt om at holde øje med symptomer.

Næste skridt bliver at finde ud af, hvordan de to elever er blevet smittet.

- Vi går ud fra, at Styrelsen for Patientsikkerhed og familiens læge er i gang med at følge smittesporingsstrategien, så man kan se, om man kan spore, hvordan smitten er opstået, siger Jesper Carlsen, der er direktør for Hjørring Kommunes Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltning.

Synd for børnene

Hjemsendelsen af de to klasser kommer som bekendt kun få uger efter, at landets børn er begyndt i skole igen, og skoledistriktsleder Mads Albertsen ærgrer sig på børnenes vegne.

- Nu er vi ved at nærme os en skolehverdag, hvor børnene er i vante omgivelser med deres kammerater og sociale relationer. At vi skal til at gå et skridt tilbage, det synes jeg, er rigtig ærgerligt på børnenes vegne, siger han.

Tidligere på ugen blev en ansat på et af kommunens plejehjem også konstateret smittet med coronavirus. Det var, ifølge Region Nordjyllands opgørelse, det første registrerede tilfælde af coronavirus i Nordjylland siden den 29. maj.

Facebook
Twitter