Kommunalpolitikere: Start virksomhed på dagpenge

Aalborg Kommune vil gøre det muligt for ledige at få dagpenge, mens de forsøger at starte virksomhed.

- Vi kan skabe flere virksomheder og flere akademikerjobs ved en indsats på det område. Og få flere til at tage chancen og prøve deres ideer af, siger rådmand Mai-Britt Iversen. (© DR)

Hvis du har en god ide til en virksomhed, så skal du have mulighed for at føre den ud i livet, mens du er på dagpenge.

Sådan kan beskeden fremover lyde til ledige i Aalborg Kommune. Beskæftigelsesudvalget har besluttet sig for at arbejdere videre med et forslag fra Enhedslisten om at lade ledige få dagpenge, mens de forsøger at starte virksomhed.

- Det vil være godt, hvis vi kan få flere virksomheder og flere jobs ved at gøre en indsats her, siger beskæftigelsesrådmand i Aalborg Kommune, Mai-britt Iversen fra Socialdemokraterne.

- Vi kan skabe flere virksomheder og flere akademikerjobs ved en indsats på det område. Og få flere til at tage chancen og prøve deres ideer af, siger rådmanden.

Aalborg Kommune vil kigge på et lignende projekt i Region Nordjylland. I 2014 fik 73 ledige mulighed for at få dagpenge, mens de arbejdede med at starte nye virksomheder

Kommunen skal dog udpeges som frikommune for at kunne arbejdere videre med iværksættertankerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.