Kommune betaler bureau for at gemme dårlig sag

Brønderslev Kommune bruger penge på at gemme berygtet misbrugssag væk på Google.

Brønderslev Kommune har betalt et reklamebureau for at lave en såkaldt søgemaskineoptimering, der betyder, at andre resultater vises før misbrugssagen, når man søger på Brønderslev på nettet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Brønderslev Kommune bliver ofte sat i forbindelse med en berygtede misbrugssag. Så nu har kommunen betalt et reklamebureau for at hjælpe med at gemme sagen lidt væk på nettet. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Når man før i tiden lavede en Google-søgning på Brønderslev, dukkede den skræmmende sag, hvor en et forældrepar blev dømt for vanrøgt og voldtægt af deres børn, altid op først.

- Vi synes virkelig, det er ærgeligt, at det altid var den sag, der kom op, når folk søgte på os på nettet, siger Mette Krogh, kommunikationsansvarlig i kommunen, til DR P4 Nordjylland.

Så man valgte at betale et reklamebureau for at lave en såkaldt søgemaskineoptimering, der betyder, at andre resultater vises før misbrugssagen, når man søger på Brønderslev på nettet.

- Nu kommer der noget andet op i stedet. Det kan være vores hjemmeside eller Facebook. Der er mange muligheder, siger Mette Krogh.

Ordningen koster kommunen 10.000 kr. om året, og det er en god forretning, Lars Christensen, professor i kommunikation ved CBS.

- Hvis det kan lykkes dem for blot 10.000 kr. om året at undgå, at Brønderslev-sagen kommer op blandt de øverste hit i en Google-søgning, så lyder det godt nok som om, at de penge er godt givet ud, siger han til DR P4 Nordjylland.

Brønderslev er ikke den eneste kommune, der går op i sit image på nettet. Flere andre kommuner i landet har gjort det samme for at få de resultater frem, de ønsker, når folk googler dem.

Artiklen er opdateret klokken 17.10 med rettelser. I den oprindelige version stod der, at kommunen betalte Google for at skjule Brønderslev-sagen. Det afviser Google. Google skriver i en mail til DR, at man ikke kan betale Google for at fjerne søgeresultater.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter