Kommune hives i retten om borgmesters håndskrevne aftale

Aalborg Kommune stævnes for at bryde aftale om stor byggegrund. Men det var kun daværende borgmester, der indgik aftalen, siger kommunen.

Henning G. Jensen stoppede som borgmester i 2013 og overlod posten til nuværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der ligeledes er socialdemokrat. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det var ikke Aalborg Kommune, der i 2005 lovede entrepenørvirksomheden Calum A/S, at der ikke ville blive bygget foran den fjordnære grund, som de købte. Det var den daværende borgmester, Henning G. Jensen.

Sådan lyder det fra Aalborg Kommune efter den er blevet stævnet af Calum A/S, der er utilfreds med, at kommunen har valgt at lave boliger på en grund på Stigsborg Brygge i Nørresundby, selvom de har et dokument underskrevet af tidligere borgmester Henning G. Jensen (S) og daværende rådmand Henrik Thomsen (SF), der lover det modsatte.

- Vi betragter det ikke som et juridisk dokument. Vi betragter det mest som en politisk tilkendegivelse, siger kommunaldirektør i Aalborg Kommune, Christian Roslev.

Det er værdien af denne svært læselige håndskrevne aftale, parterne er uenige om.

Henning G. Jensen, der var borgmester i Aalborg fra 1998 til 2013, vil ikke kommentere sagen, da han så længe sagen kører kun vil udtale sig til domstolene.

Vil sende regning videre til borgmester

Boligerne på den foranliggende grund vil komme til at påvirke en eventuel fjordudsigt for de boliger, som Calum har opført.

I dag ejes grunden af Stigsborg P/S, der er delvist ejet af kommunen, og der er boliger på vej, selvom Calum A/S i 2005 altså fik en tilkendegivelse fra borgmesteren om, at det ikke ville ske.

Men i følge kommunen kan den slags beslutninger ikke tages af en borgmester.

- Man kan ikke binde en kommunes handlen om en grund uden at have byrådet med sig, og derfor betragter vi det overhovedet ikke som et bindende dokument, siger kommunaldirektøren.

At den tidligere borgmester Henning G. Jensen i følge kommunen ikke har handlet på vegne af kommunen, betyder også, at Aalborg Kommune i tilfælde af et nederlag i retten vil sende regningen videre til Henning G. Jensen (S) og Henrik Thomsen (SF).

- Vi går ud fra, at vi vinder den her retssag. Skulle det alligevel ende med, at vi står med et erstatningskrav, så vil vi komme til de to underskrivere med et erstatningskrav, siger kommunaldirektøren.

Den omstridte grund er en del af et areal på Stigsborg Brygge ved Limfjorden, der skal huse et af landets store byudviklingsprojekter, der omfatter både skole, erhvervsbyggeri og boliger til op mod 10.000 beboere.

Direktør for Calum A/S, Jakob Axel Nielsen, har ingen kommentarer til stævningen så længe sagen er i gang. Men ifølge stævningen vil de have aftalen tinglyst, så der ikke kan bygges på den omstridte grund.

Facebook
Twitter