Kommune mindsker madspild: Gulerodsskræller kan også spises

Aalborg Kommune har ved en målrettet indsats sænket madspildet markant.

Skrællerne fra gulerødder, broccoli med mere kan sagtens bruges i foreksempel en suppe eller fond - og dermed mindske madspildet. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

En procent.

Så lidt mad kan der spildes.

I Aalborg Kommune er madspildet sænket fra to til en procent i produktionen til kommunens plejehjem.

Blandt andet er der fokus på, hvad der kan spises, og hvad der er affald, fortæller projektmedarbejder i Madservice Else Møhlenberg.

- Eksempelvis kan skrællerne fra en gulerod vaskes og bruges som ingrediens i en fond eller en suppe.

For at undgå madspild er sortimentet også blevet begrænset, blandt andet når det gælder yoghurt og mælk, fortæller Else Møhlenberg.

- Et mindre udbud mindsker madspildet, fordi de kartoner, der åbnes, også bliver brugt.

Bruger opsparede penge på økologi

Bindeled mellem køkkenet og plejehjemmene, koordinator Christina Rosengreen, fortæller, at der også er stort fokus på madspild ude på plejehjemmene. For eksempel omkring frokosten, som personalet er gode til at udnytte.

- Hvis der skulle være lidt overskud, så er de gode til at genbruge det til for eksempel et mellemmåltid eller en lille dessert.

Pengene, der spares på mad, når der smides mindre ud, skal bruges til at omlægge til økologi.

Facebook
Twitter