Kommune og minister skal forklare småkage-sag

Byråds- og folketingspolitikere går ind i kage-bage-sagen fra Aalborg.

Anita Bang Degns cover-billede på Facebook prydes nu af dette småkage-billede - med tilhørende statement

Anita Bang Degn fra Aalborg er sygemeldt med rygproblemer.

Hun er for øjeblikket i praktik 12 timer om ugen i en kantine som led i ressourceforløb. Da hendes socialrådgiver så billeder af hendes hjemmebagte småkager på Facebook, ringede hun til Anita Bang Degn.

Beskeden lød på, at kunne hun holde til at bage småkager, kunne hun også holde til at arbejde fire timer ekstra på sin praktikplads.

Småkage-sagen fra Aalborg bliver nu en sag for både kommunens arbejdsmarkedschef og for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Begge skal svare på, om det er i orden, at bede Anita Bang Degn arbejde ekstra, fordi hun har lagt billeder af hjemmebagte småkager på sin Facebook-side.

Anita Bang Degn forsvarer sig med, at hende bagning foregik i weekenden, og at dejen var købt.

Byrådsmedlem Lene Krabbe Dahl (A) er gået ind i sagen og har bedt kommunens arbejdsmarkedschef svare på, hvad meningen er.

- Jeg håber inderligt ikke, at det er måden at vurdere en persons arbejdsevne på. Det mener jeg ikke, man skal finde sig i, siger Lene Krabbe Dahl.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal også give sin mening til kende om småkage-sagen.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, har stillet ministeren flere spørgsmål. Af svarene vil det fremgå, om ministeren synes Aalborg Kommune har ret til at blande sig i, hvad borgerne laver i deres fritid.