Kommune udsender girokort til boligejere ved en fejl

Boligejere i Aalborg, der i forvejen er tilmeldt Betalingsservice, fik ved en fejl et ekstra girokort i e-boksen på opkrævning af ejemdomsskat.

Ups: En forkert kode sneg sig ind i Aalborg Kommunes databehandling, så byens boligejere fik en ekstra regning midt i den dyre julemåned (Foto: Christian Klitholm Jessen- DR Nordjylland © (C) DR Nordjylland)

Selvom julen er en dyr tid, blev mange aalborgensere nok alligevel overrasket over antallet af regninger sidst i december. Der var flere end normalt.

Aalborg kommunes dataafdeling kom nemlig til ved et uheld til at sende en regning på ejendomsskat ud til alle byens boligejere, selvom det for mange normalt kører automatisk igennem betalingsservice.

- Ingen er mere ærgerlig over den fejl end os, og vi beklager meget det besvær, som vi har været skyld i, siger Torsten Schrøder, der er leder af dataafdelingen.

Det opdagede ingen af os altså i tide, før girokortene var sendt ud

Torsten schrøder, leder dataafdelingen aalborg kommune

Hvis man både kommer til at betale det tilsendte girokort og bliver trukket over betalingsservice, skal man dog ikke være nervøs, fortæller Torsten Schrøder.

- Systemet opdager det, og så bliver de penge, folk har betalt for meget, ført tilbage til dem.

Fejlen skyldes ifølge Torsten Schrøder, at en række systemer ikke arbejdede optimalt sammen, og at en forkert kode sneg sig ind i databehandlingen.

- Og det opdagede ingen af os altså i tide, før girokortene var sendt ud, siger han.

Torsten Schrøder opfordrer boligejerne til at vente og se, om de bliver trukket over betalingsservice til februar. Ellers skal de bruge girokortet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.