Kommune vil hjælpe borgere ud af kontanthjælpsknibe

Det koster på budgettet i Brønderslev, at de færreste er i stand til at tage job med kort varsel.

Flere kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes frem i køen til et job i Brønderslev.

Brønderslev sætter hårdt ind på at få gjort flere af kommunens kontanthjælpsmodtagere klar til hurtigt at kunne tage et arbejde.

På det område er Brønderslev dårligst i Nordjylland, og det koster kassen, at næsten ni ud af ti kontanthjælpsmodtagere ikke kan tage et job med kort varsel, som det er tilfældet nu.

Det viser tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

- Vi har kigget på mange af de forskellige nøgletal for at finde ud af, hvorfor vi har flest. Hvad det skyldes, har vi ingen forklaring på, men vi ved i hvert fald, at vi nødt til at tage fat på det, for der ligger mange penge i det, siger Eskild Slot Andersen fra beskæftigelsesudvalget i kommunen.

Til sammeligning er det hver tredje i Aalborg Kommune, der kan tage et job med kort varsel.

Brønderslev kan spare op til 32 millioner ved at gøre mere for kontanthjælpsmodtagerne, viser analysen også.

Derfor gør man en indsats i kommunen for at ændre billedet, lover Eskild Slot Andersen. Det særligt dem over 30, det kniber med.

- Der bliver ansat flere til at tage sig af de kontanthjælpsmodtagerne over 30 år, så de hurtigere bliver klar til arbejdsmarkedet, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.