Kommunen vil hjælpe stressramte nordjyder

Der mangler kommunale tilbud til de borgere, der er ramt af stress og udbrændthed. Det vil Aalborg Kommune gøre noget ved.

I en undersøgelse fra Aalborg Kommune svarer hver femte voksne borger, at de føler, at de har et højt stressniveau (arkivfoto) (© Colourbox)

35.000 danskere er hver dag sygemeldt på grund af stress.

Men for borgere i Aalborg Kommune, hvor hver femte har et højt stressniveau, kan der nu være hjælp på vej.

Sundheds- og kulturforvaltningen foreslår nemlig politikerne at oprette et Center for Mental Sundhed.

- Det fylder rigtig meget på vores sygedagpengeområde og samtidig hører vi også fra de praktiserende læger, at det er et stigende problem, siger direktør Bente Graversen fra forvaltningen i Aalborg Kommune.

Tyve procent har højt stressniveau

Ifølge hende mangler borgere med stress eller symptomer på stress nogle tilbud om hjælp.

- Nu skal vi til at arbejde videre med hvad den kommunale platform kan være i forhold til, hvad der foregår i privat regi, i sygehus-regi og hos de praktiserende læger, forklarer direktør Bente Graversen.

Omkring 34.400 voksne borgere (over 16 år) i Aalborg Kommune har i en undersøgelse svaret, at de har et højt stressniveau. 

Psykolog, gruppesamtaler og undervisning

Der lægges der op til, at Center for Mental Sundhed kan tilbyde gruppeaktiviteter, psykologsamtaler og undervisning. Det forudsætter, at politikerne er enige i, at der mangler et kommunalt tilbud og også er enige i at afsætte et par millioner eller tre om året, så

Københavns Kommune har planer om lignende tilbud med stressklinikker på fem kommunale forebyggelsesklinikker, ligesom der i Aarhus Kommune også er tilbud til borgere med diagnostiseret stress eller depression.