Konservativ: Det er bare for hårdt at være den eneste i byrådet.

Arbejdsbyrden får den konservative Søren Brink i Jammerbugt Kommune til at skifte parti - professor fra Roskilde siger, at flere vil følge efter i andre kommuner.

Søren Brink er nu ikke længere konservativ politiker, men venstremand. Han skifter ikke mindst fordi det er for hårdt at være eneste repræsentant for C i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt. (© Jammerbugt Kommune)

- Det er bare for hårdt at være eneste repræsentant for et parti i byrådet, synes de konservatives eneste byrådsmedlem i Jammerbugt, Søren Brink.

Han skifter derfor til Venstre, og giver dermed V absolut flertal i kommunalbestyrelsen.

Arbejdspresset er blevet for stort

- Arbejdspresset var for stort som enlig partisoldat, siger Søren Brink til DR Nordjylland.

Han er ellers vandt til at være eneste konservative medlem af byrådet. Han har været eneste konservative byrådsmedlem siden 2009, men det er nu blevet for stort et arbejde at sætte sig ind i alle stofområder og være selvstændig erhvervsdrivende ved siden af.

Professor: Flere vil følge efter

Jacob Torfing, der er professor ved Roskilde Universitet, siger, at flere og flere politikere føler sig presset.

- Sagerne bliver mere og mere komplicerede og papirdyngerne vokser. Og man må huske på, at det jo ikke er et fuldtidsjob af være byrådsmedlem. Det er kun borgmesteren, siger han.

Han peger på at ikke mindst Enhedslisten og Dansk Folkeparti er kommet ind mange nye steder ved valget. Og det ofte er med meget få valgte.

- Så de vil opleve presset, siger Jacob Torfing.

Facebook
Twitter