Krisecenter afviser op mod 10 voldsramte kvinder om ugen

Krisecentre over hele landet har ikke plads til voldsramte kvinder og deres børn.

Landets krisecentre afviser hver dag voldsramte kvinder og deres børn, fordi de ikke har plads. På Frederikshavn Krisecenter afviser de for øjeblikket mellem fem og ti kvinder om ugen. (© Colourbox)

Da personalet på Frederikshavn Krisecenter for nylig igen måtte afvise en voldsramt kvinde, tjekkede de systemet for, hvor i landet de så kunne sende kvinden hen. Systemet viste, at der kun var to ledige pladser på de 42 krisecentre, der ligger i Danmark.

På krisecenteret i Frederikshavn afviser de i øjeblikket mellem fem og ti voldsramte kvinder om ugen. Der er simpelthen ikke plads nok, fortæller leder Inge Bergstedt.

- Vi kan ikke tage i mod dem, for vi har kun plads til fire familier, og de pladser er fyldt op hele tiden, siger hun.

Ifølge Inge Bergstedt er det en rigtig svær situation, kvinden står i, når hun bliver afvist på krisecenteret.

- Det er en helt forfærdelig situation. Ofte har kvinderne levet med vold i mange år, og når de så når der til, hvor de har brug for at komme væk fra volden, så løber de panden mod en mur, når de henvender sig, siger hun.

Formand for Landsorganisation af Kvindekrisecentre, Birgit Søderberg, fortæller, at der længe har været pres på krisecentrene, og at problemet lige i øjeblikket er landsdækkende. Hun mangler politisk fokus og flere midler på området.

- Det helt indlysende er, at skaffe nogle flere pladser. Det kan man gøre på to måder. Enten kan man åbne flere krisecentre, eller man kan forsøge at udvide på udvalgte krisecentre, siger Birgit Søderberg.

- Det er et rigtig alvorligt problem. Det, der i værste fald kan ske, er, at en kvinde er nødt til at forblive i den vold, hun gerne vil ud af, siger hun.

Facebook
Twitter