Kroniske smertepatienter vil klare sig selv

Interessen for et kursus i at tackle en hverdag med migræne eller gigt er steget markant.

Det handler om at få nogle værktøjer til at tackle sin hverdag og blive en mere aktiv selvhjælper, siger kursuskoordinator Helle Christensen. (© colourbox)

En hverdag med kronisk ondt i ryggen, migræne eller gigt kan være svær at overskue.

Men et gratis kursus for danskere med kroniske smerter kan gøre den hverdag meget nemmere.

Og antallet af kursister på smerterkurser - der udbydes af 45 kommuner - er næsten fordoblet de seneste tre år. Ifølge Birgitte Sabra fra Komiteen for Sundhedsoplysning vil endnu flere tilmelde sig kurset i år.

Det oplever man allerede på Sundhedscenter Aalborg. Her var der 55 kursister tilmeldt kurset "Lær at tackle" i foråret. Det er fire gange så mange som i kvartalet forinden.

- Det handler om ønsket om at få nogle værktøjer til at tackle sin hverdag, til at blive en aktiv selvhjælper og finde en balance mellem ens smerter og aktivitetsniveau, siger koordinator Helle Christensen.

Kursist giver det videre

En af de 55 kursister i Aalborg er Jørn Dyhr fra Aalborg. Han har haft kroniske smerter i skambenet siden 2009. I 2014 deltog han derfor i et smertekursus, hvilket hjalp ham så meget, at han selv endte med at blive frivillig instruktør på kurserne.

- Jeg har fået meget ud af det, og jeg synes, det er meget givende selv at undervise, hvor jeg føler at andre også får noget ud af det, siger han.

I Nordjylland tilbyder Aalborg, Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommune smerterkurser.

1857 danskere var på smertekursus i 2012. Tre år senere var det tal vokset til 3476.

Facebook
Twitter